Antena Meniu Search
x
LIVE

Zelenski, dezamăgit de Macron, care a evitat să vorbească despre "genocid" în Ucraina: Este dureros pentru noi

Refuzul preşedintelui francez Emmanuel Macron de a denunţa miercuri un genocid în Ucraina de către armata rusă este "foarte dureros", a transmis omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Agerpres.

De Redactia Observator la 14.04.2022, 10:39
Zelenski, dezamăgit de Macron, care a evitat să vorbească despre "genocid" în Ucraina: Este dureros pentru noi
Zelenski, dezamăgit de Macron, care a evitat să vorbească despre "genocid" în Ucraina: Este dureros pentru noi - Getty Images

"Dacă sunt adevărate, astfel de remarci sunt foarte dăunătoare pentru noi", a spus preşedintele Zelenski la o conferinţă de presă comună cu şefii de stat polonez, lituanian, estonian şi leton, aflaţi în vizită la Kiev.

"Voi face tot posibilul pentru a discuta această problemă cu domnul Macron astăzi. Dacă nu, atunci mâine când îşi va găsi timp", a adăugat domnul Zelenski.

Macron a evitat să folosească termenul "genocid" în discursul său

Miercuri, preşedintele francez a evitat să folosească termenul "genocid" folosit de omologul său american Joe Biden pentru a-l acuza pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru acţiunile armatei ruse în Ucraina.

Pe acelaşi subiect

"Aş spune că Rusia a declanşat unilateral un război brutal, că acum este stabilit că au fost comise crime de război de armata rusă şi că acum este necesar să-i găsim pe responsabili", a declarat Emmanuel Macron."Este o nebunie ceea ce se întâmplă, este incredibil de brutal (...) dar în acelaşi timp mă uit la fapte şi vreau să încerc cât mai mult posibil să pot opri acest război şi să reconstruim pacea, aşa că nu sunt sigur că escaladarea cuvintelor serveşte cauzei", a continuat preşedintele francez.

Marţi, preşedintele Joe Biden l-a acuzat pentru prima dată pe Vladimir Putin că a comis un genocid în Ucraina, un termen folosit anterior de Volodimir Zelenski.

Miercuri, premierul canadian Justin Trudeau a menţionat şi el pentru prima oară cuvântul genocid referindu-se la atrocităţile comise în Ucraina. Trudeau a declarat că este "absolut corect" ca tot mai mulţi oameni să descrie acţiunile Rusiei în Ucraina drept genocid, susţinând astfel acuzaţia adusă de preşedintele SUA. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Zelenski, dezamăgit de Macron, care a evitat să vorbească despre "genocid" în Ucraina: Este dureros pentru noi