Antena Meniu Search
x

Video Zelenski spune că a avut o discuţie "sinceră" cu Viktor Orban. Despre ce au vorbit timp de 20 de secunde

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a avut o conversaţie "sinceră" cu premierul ungar Viktor Orban la învestirea preşedintelui argentinian Javier Milei, duminică, informează Reuters, citată de news.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 11.12.2023, 07:16

Zelenski spune că a avut o discuţie "sinceră" cu Viktor Orban. Despre ce au vorbit timp de 20 de secunde
- Facebook

"A fost o discuţie cât se poate de sinceră - şi, evident, a fost vorba despre subiectele noastre europene", a declarat Zelenski în discursul său video nocturn postat pe canalul Telegram la începutul zilei de luni. Întâlnirea a avut loc în contextul în care Orban ameninţă să blocheze mai mult sprijin financiar din partea Uniunii Europene pentru Kiev, se opune intrării Ucrainei în blocul comunitar şi Casa Albă şi-a intensificat presiunile pentru acordarea de ajutor Kievului, după ce republicanii au blocat o lege de cheltuieli de urgenţă pentru finanţarea războiului.

Summitul UE din 14-15 decembrie ar urma să decidă dacă încep sau nu negocierile de aderare cu Ucraina

Şeful de presă al lui Orban, Bertalan Havasi, a confirmat întâlnirea într-un e-mail care nu a precizat dacă liderul ungar va continua să se opună intrării Ucrainei în Uniunea Europeană. "În ceea ce priveşte aderarea Ucrainei la UE, Viktor Orban a semnalat că statele membre ale Uniunii Europene discută în permanenţă această problemă", a menţionat Havasi în e-mail.

O înregistrare video de pe canalul YouTube al Senatului argentinian i-a arătat pe Zelenski şi Orban conversând timp de aproximativ 20 de secunde în timp ce erau alături de alţi invitaţi în parlamentul argentinian. Summitul UE din 14-15 decembrie ar urma să decidă dacă încep sau nu negocierile de aderare cu Ucraina.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Orban a declarat în mod repetat că se opune începerii discuţiilor acum. Orice decizie de a continua trebuie să fie luată în unanimitate. Orban a ameninţat, de asemenea, că va bloca demersurile de a i se acorda Kievului un sprijin bugetar de 50 de miliarde de euro (53,80 miliarde de dolari) până în 2027, deşi un oficial de rang înalt a declarat vineri că UE va găsi modalităţi de a sprijini financiar Ucraina chiar dacă Ungaria va vrea să blocheze acest demers.

Zelenski a declarat anterior că a vorbit la telefon cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a-şi coordona poziţiile. "Contăm pe o decizie pozitivă în ceea ce priveşte alocarea a 50 de miliarde de euro şi începerea negocierilor privind aderarea Ucrainei la UE", a precizat el într-o postare pe Telegram.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că femeile din România ar trebui să primească mai mulţi bani decât bărbaţii?

Observator » Stiri externe » Zelenski spune că a avut o discuţie "sinceră" cu Viktor Orban. Despre ce au vorbit timp de 20 de secunde