Zuckerberg, audieri în Parlamentul European. "Una dintre priorităţile noastre de top este siguranţa alegerilor"
Mark Zuckerberg a declarat, marţi, în cadrul audierii sale la Parlamentul European, în contextul scandalului Cambridge Analytica, că una dintre priorităţile de top ale companiei este aceea de a împiedica intervenţiile în desfăşurarea alegerilor care urmează să aibă loc în Europa.
Mark Zuckerberg a declarat, marţi, în cadrul audierii sale la Parlamentul European, în contextul scandalului Cambridge Analytica, că una dintre priorităţile de top ale companiei este aceea de a împiedica intervenţiile în desfăşurarea alegerilor care urmează să aibă loc în Europa.
El a mai spus, între altele, că reglementarea internetului este inevitabilă, dar este important ca aceasta să fie stabilită corect, pentru a nu împiedica dezvoltarea, şi a menţionat că poate fi aşteptat ca începând din 25 mai Facebook să respecte în totalitate noul Regulament General privind Protecţia Datelor (GDPR), act care fixează un nou standard general pentru protecţia datelor consumatorilor.
În deschiderea audierii sale, Zuckerberg a făcut o declaraţie în care s-a referit la părţile pozitive ale platformei de socializare Facebook. El a făcut referire la faptul că platforma a fost un instrument util în urma atacurilor teroriste, când utilizatorii acesteia au folosit instrumentul „safety check” pentru a-şi asigura persoanele dragi că sunt în siguranţă. El a mai spus că refugiaţii care ajung în Europa folosesc Facebook pentru a păstra legătura cu familiile lor şi pentru a găsi noi comunităţi aici, dar şi că 18 milioane de afaceri mici din Europa folosesc Facebook în prezent, în mare parte gratuit.
„Însă, a devenit evident în ultimii doi ani că nu am făcut suficient pentru a împiedica ca aceste instrumente să fie folosite în mod greşit sau abuziv. Aici ne referim la ştirile false, la intervenţii din afara graniţelor în alegeri şi la dezvoltatori care au folosit abuziv date ale utilizatorilor. Aceasta a fost o greşeală şi îmi pare rău”, a spus Zuckerberg, adăugând că este hotărât să „îndrepte lucrurile”.
El a mai spus că va dubla numărul persoanelor care lucrează la securitate în cadrul companiei, până la peste 20.000 până la sfârşitul acestui an.
„Acest lucru ne va afecta în mod considerabil profitabilitatea, dar siguranţa oamenilor va fi întotdeauna mai importantă pentru noi decât profitul”, a spus Mark Zuckerberg.
Despre scandalul Cambridge Analytica, Zuckerberg a spus, în discursul său de început, că au existat mai multe schimbări pe care compania le-a făcut sau le-a promis în urma izbucnirii acestuia. Între aceste schimbări, el a menţionat: limitarea volumului de date pe care le pot colecta aplicaţiile, sfătuirea utilizatorilor să verifice setările privitoare la siguranţa aplicaţiilor pe care le folosesc şi anchetarea tuturor aplicaţiilor care au primit multe date ale utilizatorilor înainte de izbucnirea acestui scandal.
Zuckerberg a adăugat că Facebook va lansa o opţiune de „ştergere a istoricului”, prin care utilizatorii vor putea elimina datele de pe profilul şi din browserul platformei.
El a adăugat că alături de echipa sa este „foarte dedicat” în Europa. El a precizat că sediul internaţional al Facebook se află în Dublin şi că până la sfârşitul acestui an, compania va avea angajaţi peste 10.000 de europeni.
„Facebook joacă un rol pozitiv în alegerile din jurul lumii, ajutând liderii să se conecteze în mod direct cu votanţii. Sunt hotărât să continui să construiesc instrumente care aduc oamenii împreună, în moduri semnificative”, a mai spus Zuckerberg.
Sursă: News.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰