Antena Meniu Search
x

Video În timp ce apropiaţii îi aduceau Anei un ultim omagiu, în zonă era plin de maidanezi. Poliţia Locală s-a rugat cu orele de ASPA să intervină, degeaba

Situaţie incredibilă la capela unde a fost depus trupul femeii omorâte de câini, în Bucureşti. În timp ce prietenii şi familia îi aduceau Anei Oros un ultim omagiu, prin cimitirul de lângă, maidanezii se plimbau nestingheriţi. Revoltător este şi faptul că un echipaj de la Poliţia Locală a cerut ore întregi Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor să intervină. Nimeni nu a venit însă.

de Redactia Observator

la 26.01.2023, 19:49

Vezi și

"Noi am solicitat şi o să vină. Am sunat de două ore. Am sunat de două ore şi o să vină. Ne-am autosesizat noi, că am văzut câini. Am văzut 5 câini", spun agenţi de la Poliţia Locală. Ore întregi, un echipaj de la Poliţia Locală a sectorului 6 s-a rugat de angajaţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor să intervină. Deşi cimitirul Giuleşti-Sârbi se află la doar 2 kilometri de locul în care femeia şi-a pierdut viaţa, apelul a rămas fără răspuns. 

Haită de câini lângă capela la care a fost depusă Ana Oros

Explicaţia ASPA? Au avut loc mai multe înmormântări, iar o operaţiune de tranchilizare şi capturare ar fi fost prea periculoasă pentru cei prezenţi în cimitir. "Întrebaţi cine s-ar face vinovat în cazul în care unul dintre câini ar ataca în tot acest timp, până va fi ridicat, reprezentanţii ASPA au susţinut faptul că este vorba despre un teren privat, cel al bisericii", spune Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator.

Adică fix situaţia de lângă Lacul Morii, acolo unde instituţia spunea că nu poate interveni fără acordul poliţiei. Fostul soţ al Anei Oros este revoltat şi crede că o tragedie similară poate avea loc oricând, pentru că autorităţile se mişcă greu şi îşi pasează vina de fiecare dată. "Asta este realitatea, din păcate, la care fiecare dintre noi este confruntat. Autorităţile şi instituţiile statului să îşi facă treaba, că de aia sunt plătiţi. Şi dacă mai există o decenţă de onoare în România asta, autorităţile ştiu ce au de făcut. Vinovaţii trebuie să răspundă", susţine soţul femeii ucise.

Pe acelaşi subiect

Câinii fără stăpân au băgat spaima în oameni

Situaţia câinilor fără stăpân pare scăpată de sub control nu doar în Bucureşti şi împrejurimi, ci în toată ţara. Disperaţi, oamenii ne-au scris pe Fii Observator. În Târgu Jiu, mulţi se tem să mai iasă din casă, pentru că ar putea fi oricând sfâşiaţi.

"15-20 de câini care ne aşteaptă după colţ, să ne atace. Practic, trebuie să plecăm cu pâine după noi, să-i ademenim ca să ajungem la grădiniţe sau şcoli cu copiii. Avem lanterne cu electroşoc după noi ca să nu ne atace", mărturiseşte Mădălina, localnică. "Când veneam cu fata de la şcoală, au sărit, ne-au atacat. Ne-au scos oamenii care erau aici, în zonă. 5-6 câini săriseră pe noi", povesteşte o tânără.

De 15 ani, Primăria Târgu Jiu alocă un milion de lei pe an să scape de câinii maidanezi. 600 sunt în adăposturi, alţi 500 - încă pe străzi. "Noi sperăm ca, în 6 luni de zile, fenomenul să se diminueze considerabil. Mai ales după tragedia de la Bucureşti, credeţi-mă că au curs sute de sesizări. Oamenii s-au speriat şi pe bună dreptate", a declarat Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

Şi în Brăila sunt unele zone pe care localnicii le evită. "La chioşcul ăsta aici, acolo sunt. Mai ales seara, nici nu poţi să ieşi. Ţi-e frică", spune un localnic. "În momentul de faţă mai sunt în adăpostul primăriei 304 câini, dar mai există şi pe stradă ca urmare a faptului că există mulţi oameni care aşa înţeleg ei ataşamentul faţă de câini şi îi hrănesc", declară Viorel Marian Dragomir, primarul din Brăila. 

Cum reacționăm dacă suntem atacați de câini

De multe ori, câinii abandonaţi ajung să trăiască în pădure, acolo unde se sălbăticesc, susţin experţii. "Îşi pierd legătura cu omul. Îşi pierd şi supunerea şi respectul faţă de acesta şi se descurcă în natură şi ne consideră şi pe noi o parte a naturii. Ei ajung să fie vânători. Bine ierarhizaţi, pot să ajungă să atace şi omul", a explicat Adrian Bîlbă, cercetător științific. 

Dacă suntem atacaţi, specialiştii în dresaj ne sfătuiesc să nu fugim pentru că vom fi ajunşi din urmă cu siguranţă şi nici să ne întoarcem cu spatele. Cel mai bine e să ne păstrăm poziţia şi să cerem ajutor dacă sunt persoane în jur. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Fii Observator » În timp ce apropiaţii îi aduceau Anei un ultim omagiu, în zonă era plin de maidanezi. Poliţia Locală s-a rugat cu orele de ASPA să intervină, degeaba