Antena Meniu Search
x

Simona Halep s-a calificat în sferturi la Wimbledon, după victoria cu Cori Gauff

Simona Halep, locul 7 mondial, s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon, după ce s-a impus, cu 6-3, 6-3, în confruntarea cu americanca Cori Gauff, jucătoare venită din calificări.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 08.07.2019, 18:01

Simona este la o victorie de a-şi egala cel mai bun rezultat obţinut pe iarba londoneză
Simona Halep s-a calificat în sferturi la Wimbledon - Hepta

Simona Halep, locul 7 mondial, s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon, după ce s-a impus, cu 6-3, 6-3, în confruntarea cu americanca Cori Gauff, jucătoare venită din calificări.

În ciuda diferenţei de pe tabelă, victoria nu a fost una facilă pentru Simona. Dornică de afirmare, puştoaica de numai 15 ani, din Statele Unite ale Americii, s-a agăţat de fiecare punct, în special în primul set.

Simona joacă împotriva chinezoaicei Shuai Zhang în sferturi, la Wimbledon

Simona a avut nevoie de 43 de minute pentru a pune capăt primului act, set în care majoritatea game-urilor au fost extrem de disputate şi s-au încheiat la avantaj.

În setul al doilea, plusul de experienţă şi de prospeţime fizică, Gauff fiind la al şaptelea meci jucat în 12 zile, au făcut diferenţa, iar Simona s-a impus mult mai lejer, în doar 34 de minute.

Simona este al doilea Grand Slam consecutiv în care joacă sfert de finală. Totuşi, mai are nevoie de o victorie pentru a-şi egala cea mai bună performanţă de la Wimbledon, semifinala jucată în 2014.

Acum, pentru a ajunge în penultimul act al competiţiei, Simona trebuie să treacă de chinezoaica Shuai Zhang, locul 50 mondial, care luni a învins-o, scor 6-4, 1-6, 6-2, pe Dayana Yastremska, din Ucraina.

Simona are palmares negativ cu Shuai Zhang. Chinezoaica a câştigat două dintre cele trei meciuri directe, ambele în 2016, respectiv 6-4, 6-3 la Australian Open şi 6-0, 6-3 la Beijing.

Simona nu a mai bătut-o pe Zhang din 2012, Indian Wells, scor 6-1, 6-1.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Simona Halep s-a calificat în sferturi la Wimbledon, după victoria cu Cori Gauff