Antena Meniu Search
x

Statul Islamic revendică atacul asupra unor turiști pe bicicletă, în Tadjikistan. Patru oameni au murit, după ce au fost loviţi de o maşină

Gruparea Statul Islamic a revendicat luni atacul soldat cu moartea a patru turişti occidentali, loviţi de o maşină în Tadjikistan în timp ce se aflau pe biciclete.

Gruparea Statul Islamic a revendicat luni atacul soldat cu moartea a patru turişti occidentali, loviţi de o maşină în Tadjikistan în timp ce se aflau pe biciclete.

Atacatorii erau ”soldaţi ai Statului Islamic şi au comis acest atac ca răspuns la îndemnuri de a lua ca ţintă cetăţeni străini ai unor ţări din coaliţoia” antijihadistă condusă de Statele Unite, afirmă gruparea într-un comunicat.

Patru turişti străini pe bicicletă, ucişi într-un atac în Tadjikistan

Patru turişti - doi americani, un elveţian şi un olandez - au fost ucişi duminică în această ţară din Asia centrală, după ce au fost loviţi de o maşină. Alţi trei turişti originari din Elveţia, Olanda şi Franţa au fost răniţi.

Atacul a avut loc duminică, în regiunea Danghara, la 150 de kilometri sud de capitala Duşanbe. Un grup de şapte turişti pe bicicletă, inclusiv un francez, a fost răsturnat de un automobil al cărui şofer a fugit de la faţa locului.

Construit în perioada sovietică, drumul este frecventat de pasionaţi ai ciclismului din cauza tronsoanelor sale la înaltă altitudine, unor strâmtori situate la peste 4.500 de metri, şi peisajelor sale deşertice.

După ce au evocat iniţial pista unui accident, autorităţile tadjice au anunţat luni că suspecţii ”aveau cuţite şi arme de foc” şi că unul dintre turişti a fost rănit cu o armă albă.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Statul Islamic revendică atacul asupra unor turiști pe bicicletă, în Tadjikistan. Patru oameni au murit, după ce au fost loviţi de o maşină