Antena Meniu Search
x

20 de lei pentru o călătorie în trecut cu tramvaiul istoric

20 de lei, atât costă o călătorie în trecut. Nu cu maşina timpului, ci cu tramvaiul istoric în care se înghesuiau, acum 30 de ani, părinţii noştri.

Vezi și

20 de lei, atât costă o călătorie în trecut. Nu cu maşina timpului, ci cu tramvaiul istoric în care se înghesuiau, acum 30 de ani, părinţii noştri. O astfel de garnitură s-a întors pe străzile din Iaşi. Nostalgicii pot face plimbări săptămânale, şi chiar primesc sifon, eugenii şi ciocolată românească.

E o imagine pe care ieşenii nu au mai văzut-o de cel puţin 28 de ani - un tramvai care a făcut istorie s-a întors în orașul lor.

Nu este o nostalgie, ci o realitate. A fost istorie şi trebuie tratată la rece că şi atunci s-au făcut lucruri şi s-a construit. Iaşiul are o faţă arhitecturală care şi-a pus amprenta la vremea aceea.

Ieşenii care au prins un loc pentru călătoria cu martorul acelor vremuri, tramvaiul românesc de tip ITB, construit în anul 1959, s-au considerat norocoşi. Au retrăit o mică parte din atmosfera anilor apuşi.

Călătoria cu garnitura recondiţionată durează două ore. Şi, de acum, se va face în fiecare săptămână.

Va fi disponibil între luna martie şi luna noiembrie în fiecare an de acum, sâmbăta de la ora 10. Biletul de 20 de lei poate fi cumpărat direct de la vatman.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Inedit » 20 de lei pentru o călătorie în trecut cu tramvaiul istoric