Antena Meniu Search
x

IMPRESIONANT. Povestea incredibilă a lui "Tarzan", rusul care a ales să se retragă 60 de ani în sălbăticie

Michael Peter Fomenko, în vârstă de 84 de ani, fiul unei prinţese din Rusia, s-a decis acum 60 de ani să abandoneze lumea modernă şi să se retragă în sălbăticie. Bărbatul a supravieţuit hrănindu-se cu crocodili şi porci mistreţi, animale pe care le-a vânat singur.

Michael Peter Fomenko, în vârstă de 84 de ani, fiul unei prinţese din Rusia, s-a decis acum 60 de ani să abandoneze lumea modernă şi să se retragă în sălbăticie. Bărbatul a supravieţuit hrănindu-se cu crocodili şi porci mistreţi, animale pe care le-a vânat singur.

Modul de viaţă adoptat de Fomenko este unul suprinzător, mai ales că până la ruperea de civilizaţie, rusul a dus o viaţă desprinsă din poveşti. Bărbatul este fiul prinţesei Elizabeth Machabelli şi a sportivului Daniel Fomenko din Georgia, parte din Uniunea Sovietică la acea vreme. Familia sa a fugit în Japonia la sfârşitul anilor 1930. La trei ani după ce Japonia a invadat China, pentru a isca războiul din Pacific, în 1937, familia a zburat în Sydney.

La vârsta de 24 de ani, Fomenko a plecat din Sidney şi s-a retras în pădurile tropicale dintre Cape York şi Ingham, în nordul Australiei, unde a trăit ca un adevărat Tarzan. Deşi Fomenko a declarat de fiecare dată că a fost inspirat de "Odiseea" a lui Homer, autorităţile australiene susţin că bărbatul nu se află în deplinătatea facultăţilor mintale. În timpul celor şase decenii, excentricul personaj a călătorit la bordul unei bărci improvizate din lemn de cedru, construită de el însuşi, pe râurile şi fluviile dntre Cooktown (Queensland) şi Noua Guinee.

Salvat de indigeni

Presa australiană din 1959 a scris că "Tarzan" a fost salvat de indigeni dintr-o junglă tropicală neexplorată şi plină de crocodili, în care temerarul se aventurase. Cinci ani mai târziu, bărbatul a fost arestat pentru vagabondaj. Fomenko a fost găsit de autorităţi într-o stare deplorabilă şi a fost închis la ospiciu, unde doctorii l-au sedat şi i-au administrat mai multe terapii agressive, dintre care şi pe cea cu şocuri electrice.

În momentul eliberării, "Tarzan" a revenit în sălbăticie şi a trăit printre aborigeni până în 2012, când a fost găzduit de azilul Cooinda Aged Care din Gimpey, Australia.

Şi-a găsit liniştea într-un azil de bătrâni

"Sălbaticul din Cape York" , aşa cum este cunoscut bărbatul în Australia, a dispărut din atenţia publicului în 2012. Săptămâna trecută, autorităţile l-au descoperit într-un cămin pentru bătrâni, în stare bună de sănătate. "Nu comunică cu nimeni, este un singuratic, dar este sănătos", a dezvăluit o angajată a Cooinda Aged Care, citată de Daily Mirror.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » IMPRESIONANT. Povestea incredibilă a lui "Tarzan", rusul care a ales să se retragă 60 de ani în sălbăticie