Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aceasta este cea mai sănătoasă şi gustoasă TOBĂ DE CASĂ! Care este ingredientul care schimbă tot

Se apropie Sărbătorile, iar gospodinele sunt în căutare de reţete tradiţionale. De aceea, pentru un festin îmbelşugat, vă propunem cea mai bună reţetă de tobă de casă:

de Redactia Observator

la 19.12.2015 , 09:50

Se apropie Sărbătorile, iar gospodinele sunt în căutare de reţete tradiţionale. De aceea, pentru un festin îmbelşugat, vă propunem cea mai bună reţetă de tobă de casă:

Ingrediente:

Articolul continuă după reclamă

- 2 urechi de porc 

- 2 rinichi de porc 

- o limbă de porc 

- un bucată de muşchi de porc 

- o inimă de porc 

- un stomac de porc 

- 250 de grame de slănină cu carne 

- o jumătate de kilogram de pulpă de porc

- 4 căţei de usturoi

- sare 

- piper măcinat

- piper boabe

- foi de dafin

Preparare:

Pentru toba de porc tradiţională, făcută în stomac de porc, se curăţă bine stomacul de porc de membrana interioară. Cea mai simplă metodă, şi cea recomandată, este curăţarea cu sare grunjoasa. După ce se freacă bine, se spală şi se lăsă o oră în apă cu oţet şi ceapă tăiată felii, pentru neutralizarea mirosului. Scoatem apoi stomacul şi îl clătim bine. În cazul în care cumpăraţi stomacul de porc pentru toba, îl puteţi găsi în măcelarii gata curăţat. 

Punem la fiert urechile, rinichii, limba, inima, muşchiul, slănina şi pulpa de porc, după care se condimentează cu boabele de piper, sare după gust şi foi de dafin. Se lasă pe foc o oră, iar după ce dau în fiert se scot şi se lasă la răcit. Limba se curăţă de pielita albă şi se toacă, alături de celelalte măruntaie, în cubuleţe mari. Se amestecă apoi cu usturoiul pişat, sare şi piper măcinat după gust, şi două polonice din zeama în care au fiert.   

Se umple stomacul cu compoziţia obţinută şi se coase deschizătură, apoi se introduce într-o bucată de dres, care se prinde bine la capete. Punem din nou la fiert zeama în care au fiert organele, iar când aceasta începe să clocotească se pune tobă în oală.

Se lasă la fiert 30 de minute, înţepându-se, din când în când, toba cu un ac. Se scoate din zeama cu o paletă şi se aşează într-un lighean. Punem deasupra tobei un fund de lemn, iar peste el aşezăm o greutate. Lăsăm toba la rece cel puţin până a doua zi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Inedit » Aceasta este cea mai sănătoasă şi gustoasă TOBĂ DE CASĂ! Care este ingredientul care schimbă tot