Antena Meniu Search
x

Curs valutar

ADN-ul persoanelor scunde, asociat cu un risc sporit de boli cardiace

ADN-ul persoanelor scunde a fost asociat cu un risc sporit de afecţiuni cardiace, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii de la Universitatea Leicester din Marea Britanie

de Redactia Observator

la 09.04.2015 , 14:57

ADN-ul persoanelor scunde a fost asociat cu un risc sporit de afecţiuni cardiace, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii de la Universitatea Leicester din Marea Britanie. 

Studiul, realizat pe un eşantion de aproape 2.000 de persoane, a descoperit fragmentele din ADN-ul uman care controlează atât înălţimea, cât şi starea de sănătate cardiacă a unei persoane.

Potrivit acestei cercetări, publicată în New England Journal of Medicine, orice creştere în înălţime cu 6,4 centimetri contribuie la o scădere cu 13,5% a riscului cardiac.

Articolul continuă după reclamă

Cercetătorii de la British Heart Foundation spun însă că persoanele scunde nu ar trebui să îşi facă griji în mod exagerat din acest motiv şi că orice persoană ar trebui să adopte înainte de toate un stil de viaţă sănătos.

Maladiile cardiace, care includ infarctul şi insuficienţa cardiacă, reprezintă principala cauză de deces în Marea Britanie. Peste 73.000 de persoane mor în fiecare an în această ţară din cauza bolilor cardiace.

Teoria potrivit căreia înălţimea unei persoane joacă un anumit rol în starea de sănătate a inimii a fost formulată în urmă cu peste 50 de ani, însă până acum oamenii de ştiinţă nu au identificat motivele din spatele acestei realităţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » ADN-ul persoanelor scunde, asociat cu un risc sporit de boli cardiace