Antena Meniu Search
x

Ai ODORIZANTE auto în maşină? Iată ce PERICOLE ASCUND

Celebrii brăduţi parfumaţi sunt periculoşi din cauza ingredientelor chimice. Aceştia provoacă dureri de cap, alergii sau chiar afecţiuni pulmonare

Celebrii brăduţi parfumaţi sunt periculoşi din cauza ingredientelor chimice. Aceştia provoacă dureri de cap, alergii sau chiar afecţiuni pulmonare

Cel mai cunoscut ingredient din odorizantele auto este Limonene, care duce la alergii ale pielii şi iritaţii la nivelul ochilor sau plămânilor.

Benzenul poate provoca leucemie, formaldehida creşte riscul de cancer pulmonar, iar propanul este o toxină care afectează rinichii şi ficatul. Butanul şi izobutanul distruge sistemul nervos, iar acetona poate afecta orice organ, dacă este inhalată în cantităţi mari.

Studiile au demonstrat că 86% din odorizantele de maşină conţin şi ftalaţi, chimicale care tulbură echilibrul hormonal şi sunt asociaţi cu anomalii de reproducere. La bărbaţi pot provoca infertilitate, iar la femeile gravide cresc riscul de avort.

Specialiştii recomandă odorizantele naturale.

Pentru a obţine un spray natural se va folosi un pulverizator, câteva picături de ulei esenţial, apă şi puţin alcool. Se amestecă trei părţi apă cu o parte de alcool, se adaugă 10-20 picături ulei parfumat, după preferinţe. Se amestecă totul bine şi se pune în pulverizator, spray-ul astfel obţinut putând fi folosit de câte ori este nevoie.

CITEŞTE ŞI 14 august 1893: Primul PERMIS AUTO din lume!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Ai ODORIZANTE auto în maşină? Iată ce PERICOLE ASCUND