Antena Meniu Search
x

ALERTĂ! Criminalii de pe Facebook. Cum folosesc rețeaua de socializare ca să ucidă

Mai mulți utilizatori au folosit rețeaua de socializare pentru a comite o serie de infracțiuni

Mai mulți utilizatori au folosit rețeaua de socializare pentru a comite o serie de infracțiuni

Poliţiştii au identificat deja 48 de "criminali" de pe Facebook, care s-au folosit de această rețea pentru a-şi găsi victimele.

Ca urmare, un grup de cercetători britanici au realizat un studiu prin care au arătat modul prin care reţelele sociale pot influenţa un comportament de tip criminal.

În opinia acestora, fiecare criminal se încadrează în 6 categorii: reactiv, informator, antagonist, fantezist, prădător, impostor.

1. Reactivul

Cele mai multe crime sunt comise de reactivi. Aceștia sunt persoane care văd poze sau comentarii pe rețea, se enervează și reacționează violent. Un exemplu în reprezintă Wayne Forrester, care şi-a ucis soţia după ce a citit mesajelea acesteia de pe rețea, prin care femeia anunţa că l-a părăsit.

2. Informatorul

Acesta foloseşte Facebook pentru a anunța atunci când şi-a ucis victima sau atunci când urmează o nouă victimă. Aici se încadrează și cei care se vor sinucide transmițând un ultim mesaj prietenilor.

3. Antagonistul

Acesta lansează discuții agresive în online și care, ulterior, duc la violența fizică. Adeseori, certurile începute pe Facebook se finalizează prin crime extrem de violente.

4. Fantezistul

O astfel de persoană face foarte greu diferența între realitate şi imaginaţie. El se folosește pentru a păstra o iluzie, pentru a împiedica aflarea adevărului și pentru a trăi într-o lume fantastică pe care însuși a creat-o.

5. Prădătorul

Acesta își creează un profil de Facebook fals pentru a atrage victimele în capcană.

6. Impostorul

Acesta va scrie întotdeauna în numele altcuiva. De cele mai multe ori, el preia controlul asupra contului deținut de victimă, pentru a crea impresia că victima încă mai e în viață.

Dintre cele 48 de crime prin Facebook, 26 s-au petrecut în Marea Britanie. Cele mai multe victime au fost femei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » ALERTĂ! Criminalii de pe Facebook. Cum folosesc rețeaua de socializare ca să ucidă