Antena Meniu Search
x

Au renunțat la casa pe care o aveau și au transformat un autobuz în locuința mult visată. Familia din Texas, mândră de investiţie: "A meritat fiecare bănuţ"

Și-au dorit o casă care să se simtă ca „acasă” și au construit una într-un loc cu totul imedit. O familie din Texas a renunțat la locuința lor și au transformat un autobuz școlar vechi în casa mult visată. Investiția însă a fost pe măsură.

de Redactia Observator

la 16.09.2023, 18:11

Locuind inițial în Fort Worth, Texas, familia Batterton a luat decizia de a renunța la casa lor de 4.100 de metri pătrați și de a începe o viață nouă, într-un context total inedit. Cuplul a achiziționat un autobuz școlar vechi din 2004, anul în 2018. Atunci a început călătoria lor, la propriu, de a tranforma mașina veche în casa mult visată. Au cumărat autobuzul cu 4.000 de dolari, apoi au început să investească în renovarea lui, potrivit Insider.

Investițiile inițiale au costat 35.000 de dolari. Le-a luat aproximativ doi ani pentru a finaliza proiectul. Cuplul din Texas a muncit zi și noapte pentru a transforma în realitate visul lor. Cei doi și-au dedicat serile și weekendurile proiectului, angajament care a persistat chiar și după ce s-au mutat în autobuzul școlar tranformat în locuință. Cei doi au început să se joace cu ideile care le treceau prin minte și să folosească software de modelare 3D pentru a avea o idee despre cum ar arăta diferite modele. 

Și-au construit o casă într-un autobuz școlar vechi

Când copiii soților Batterton au început să crească, și la propriu și la figurat, au știut că au nevoie de mai mult spațiu.

Pe acelaşi subiect

Cea mai mare fiică a noastră are 11 ani și este foarte înaltă, iar spațiul ei nu mai era adecvat”, a spus Anna Batterton.

Au făcut luni de cercetare până le-a venit o idee. Așa că, într-un final, soluția a venit. Au construit o căsuță mică pe acoperișul autobuzului, tranformată în dormitor. Cei trei copii ai lor, Alira, 7 ani, Jazz, 5 ani și Athena, 3 ani, dorm în paturi care ocupă foarte puțin spațiu în autobuz. Copiii lor cei mai mari – Aria, 11 ani, și Jiada, 9 ani, locuiesc acum în mica extensie a casei.

Zona de la etaj este formata din doua dormitoare micuțe, dar spațioase. Pe hol, lângă locul unde sunt paturile supraetajate, este o scară care duce în noua zonă de la etaj. Toți copiii fac școala de acasă iar asta vine cu câteva avantaje când locuiești într-un autobuz, spune Jeff, tatăl copiilor. 

„Ei ajung să fie martori la aceste lucruri despre care învață la școală. Ei încep să vadă lucruri pe care majoritatea copiilor nu pot să le vadă și, sincer, majoritatea adulților nu pot să le vadă”, a spus el.

Investiție de 50.000 de dolari, pentru casa mult visată

La începutul acestui an, copiii au învățat despre vulcani. Așa că familia a luat casa pe roți și eu plecat să vadă un vulcan. 

De fapt, am fost capabili să ne actualizăm traseul pentru a merge la un câmp vulcanic și așa, timp de o lună și ceva, am putut vedea zeci de vulcani și efectul lor asupra mediului și a tot ceea ce este în jur", a spus Jeff.

În total, familia a cheltuit  aproximativ 50.000 de dolari pentru renovarea completă a autobuzului. Nu a fost ieftin, dar familia a spus că a meritat fiecare bănuț pentru că i-a ajutat să-și împlinească visele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Inedit » Au renunțat la casa pe care o aveau și au transformat un autobuz în locuința mult visată. Familia din Texas, mândră de investiţie: "A meritat fiecare bănuţ"