Antena Meniu Search
x

Bono investeşte într-un start-up care produce teste de depistare a cancerului

Bono, solistul trupei irlandeze U2, a luat decizia de a investi alături de mai mulţi antreprenori într-un start-up, Color Genomics, care produce teste de depistare a mai multor tipuri de cancere ereditare, informează The Hollywood Reporter.

Bono, solistul trupei irlandeze U2, a luat decizia de a investi alături de mai mulţi antreprenori într-un start-up, Color Genomics, care produce teste de depistare a mai multor tipuri de cancere ereditare, informează The Hollywood Reporter.

Compania, care a dezvoltat deja un test de depistare a genelor asociate cu forme comune ale unor cancere ereditare, a strâns deja suma de 45 de milioane de dolari, în urma unei campanii coordonate de General Cataclyst, o firmă specializată în investiţii.

Printre investitorii care sprijină noul proiect se află Bono, Susan L. Wagner, 8VC, Khosla Ventures şi Emerson Collective.

Elad Gil, CEO-ul Color Genomics, spune că această sumă va fi utilizată pentru a asigura un acces mai mare al publicului larg la testele sale anticancer şi pentru a construi o bază de date globală, ce va putea fi folosită şi de programe de cercetare viitoare care vizează alte boli.

Start-ul-ul Color Genomics a fost înfiinţat în 2015 şi de atunci a strâns fonduri de peste 60 de milioane de dolari în cadrul programelor sale de finanţare a testelor anticancer.

Color Genetics oferă în prezent un kit de testare a salivei care detectează genele asociate cu un risc crescut de apariţie a opt tipuri de cancer, inclusiv mamar, colorectal, melanom, ovarian şi de prostată.

Trupa irlandeză U2, înfiinţată în 1976 la Dublin, este alcătuită din solistul Bono, chitaristul The Edge, basistul Adam Clayton şi toboşarul Larry Mullen Jr. Stilul muzical al grupului s-a înscris iniţial în curentul post-punk, însă a evoluat ulterior şi a încorporat numeroase influenţe din multe alte genuri. Cele 13 albume de studio ale grupului irlandez, printre care se remarcă ”The Joshua Tree” (1987), ”Achtung Baby” (1991), ”All That You Can't Leave Behind” (2000) şi ”How to Dismantle an Atomic Bomb” (2004), s-au vândut în peste 170 de milioane de copii pe plan mondial.

Trupa U2 a câştigat 22 de premii Grammy - mai mult decât oricare altă formaţie din lume - şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2005.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Inedit » Bono investeşte într-un start-up care produce teste de depistare a cancerului