Antena Meniu Search
x

Braşovenii gătesc după cea mai veche carte de bucate din Transilvania

Vita, păstrăvul, puiul de baltă şi vânatul erau principalele ingrediente ale preparatelor servite capetelor încoronate din Europa. Ce-i drept, se întâmpla în urmă cu mai bine de trei secole, însă reţetele au fost păstrate până în ziua de azi.

de Redactia Observator

la 20.05.2019, 17:21

Vezi și

Vita, păstrăvul, puiul de baltă şi vânatul erau principalele ingrediente ale preparatelor servite capetelor încoronate din Europa. Ce-i drept, se întâmpla în urmă cu mai bine de trei secole, însă reţetele au fost păstrate până în ziua de azi. Iar în Braşov există cea mai veche carte de bucate din Transilvania, după care se găteşte şi în zilele noastre.

În cetatea Făgăraşului, mai marii Europei se întâlneau pentru a pune la cale soarta imperiilor. Şi, cum la reuniuni, participau capete încoronate, ospeţele trebuiau să se ridice la nivelul curţilor imperiale. Aşa se face că bucătarii cetaţii aveau la îndemână o adevărată enciclopedie a preparatelor vremii. 

Peste o mie de reţete sunt cuprinse în cea mai veche carte de bucate din Transilvania

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Peste o mie de reţete, majoritatea bazate pe fauna şi flora locală, au supravieţuit peste veacuri. Datând de la sfârşitul secolului al 16-lea, mare parte dintre delicatese au fost readuse în faţa gurmanzilor de chefi talentaţi. Ce-i drept, unele preparate au fost uşor modernizate. 

După mai bine de trei sute de ani, preparatele medievale transilvane continuă să-i uimească pe cei care au ocazia să le deguste. 

Pasionaţii bucătăriei medievale au ocazia să citească traducerea reţetelor de la 1600. Mai mult pot afla şi diferenţele dintre meniul oamenilor de rând şi cel al nobilimii. 

Meniurile medievale reinterpretate sunt atracţia festivalului medieval care are loc anual în Cetatea Făgăraşului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » Braşovenii gătesc după cea mai veche carte de bucate din Transilvania