Bucovina împlinește 101 ani de la unirea cu România
Este una dintre cele mai fermecătoare zone ale ţării, iar astăzi împlineşte 101 ani de la unirea cu România. Nimic nu pare să se fi schimbat în Bucovina, un ţinut plin de tradiţii. Patria mănăstirilor şi a comorilor culinare, zona şi-a câştigat un loc de renume în topurile destinaţiilor turistice.
Este una dintre cele mai fermecătoare zone ale ţării, iar astăzi împlineşte 101 ani de la unirea cu România. Nimic nu pare să se fi schimbat în Bucovina, un ţinut plin de tradiţii. Patria mănăstirilor şi a comorilor culinare, zona şi-a câştigat un loc de renume în topurile celor mai frumoase destinaţii turistice.
Sunt acorduri celebre, la fel ca locul în care tradiţiile populare româneşti şi-au păstrat puritatea, iar oamenii - identitatea. În Bucovina, nu există generaţie care să nu ducă mai departe moştenirea culturală.
Când spui Bucovina, spui dealuri line, păduri dese şi localnici primitori. Dar mai ales spui raiul mănăstirilor. De la Putna şi Voroneţ, până la Moldoviţa sau Suceviţa, lăcaşurile sfânte ascund taine de nepătruns. 8 dintre ele au fost chiar incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Au demonstrat-o şi aceşti liceeni din Vatra Moldoviţei, care, la 101 ani de la unirea cu România, au compus poezii despre Bucovina şi au transfomat sala de clasă într-un ring de dans.
Istoria Bucovinei se reflectă şi în gastronomia sa. Pe lângă bunătăţile din carne de porc, în patria smântânii, turiştii se răsfaţă cu hribi şi păstrăv.
28 noiembrie 1918 este data la care Bucovina a redevenit parte a ţării noastre, după aproape un secol şi jumătate de ocupaţie hasburgică. O parte a regiunii istorice se întinde şi dincolo de graniţa României cu Ucraina.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰