Antena Meniu Search
x

Ce BOLI ascunde un PULS MĂRIT sau PREA MIC

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces la nivel mondial, atât în rândul femeilor cât și în cel al bărbaților

Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces la nivel mondial, atât în rândul femeilor cât și în cel al bărbaților

Însă, în ciuda gravității lor, depistarea acestora implică o serie de investigații simple și ușor de realizat, precum măsurarea tensiunii arteriale, ascultarea inimii etc. 

Boli asociate cu pulsul mărit sau prea mic

În cazul unei persoane sănătoase, scăderea anormală a pulsului este însoțită de o serie de simptome și poate marca probleme de sănătate. Printre ele se numără starea generală de disconfort, senzația de lipsă de aer, stările de leșin și vertijul. Totuși există și persoane care au constant pulsul scăzut fără să sufere de o boală de inimă.

Pe de altă parte, creșterea anormală a pulsului poate fi atât semnul prezenței unei fibrilații atriale, dar si al unei tahicardii.

Se apreciază că unu din cinci atacuri cerebrale apare pe fondul fibrilației atriale, iar consecințele nu sunt deloc de neglijat: pierderea funcției musculare și a vocii. Ba, mai mult, riscul de deces crește cu 25% în prima lună și cu 50% în primul an.

Una dintre cele mai temute boli ale inimii este insuficiența cardiacă, afecțiune tot mai frecventă și care se traduce prin incapacitatea mușchiului inimii de a pompa cantitatea de sânge necesară bunei funcționări a organismului. Insuficiența cardiacă este o boală cu evoluție progresivă, dar poate fi controlată printr-un tratament corespunzator care, în principiu, are scopul de a atenua simptomele. 

Atunci când există suspiciuni în ceea ce privește prezența unei tulburari de ritm cardiac, adresează-te unui medicul cardiolog.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Inedit » Ce BOLI ascunde un PULS MĂRIT sau PREA MIC