(P) Ce este energia solară și de ce trebuie să alegeți panouri solare de la Voltech.ro!

De Redactia Observator.
Publicat: 28.10.2020, 13:44.
Actualizat: 31.10.2020, 12:45

Energia solară este produsă de lumina soarelui și se mai numește și energie fotovoltaică. Prin intermediul ei se poate genera curent electric sau se poate produce căldură. Cel mai important aspect al energiei solare este reprezentat de faptul că este o sursă inepuizabilă și regenerabilă, deoarece provine de la soare. Aceasta se poate valorifica folosind panourile solare fotovoltaice.

Panourile Voltech

Aceste panouri solare sunt realizate din celule solare. Ele transformă lumina soarelui direct în electricitate prin așa-numitul efect fotovoltaic, cu ajutorul căruia anumite materiale sunt capabile să absoarbă fotonii, adică acele particule de lumină, și să elibereze electroni, generând curent electric. Pe de altă parte, colectoarele solare termice utilizează panouri sau oglinzi pentru a absorbi și concentra căldură Soarelui, transferând-o către un fluid și conducând-o prin conducte, pentru a fi utilizată în clădiri și instalații, precum și pentru producția de energie electrică.

Pentru o persoană care locuiește împreună cu familia la casă, un sistem pe baza de panouri solare poate reprezenta o soluție excelentă prin care se poate obține electricitate complet gratuit. Panourile solare nu au piese în mișcare și, prin urmare, nu există componente care să se deterioreze. Acest lucru reduce șansa unei întreruperi a serviciului.

Toate panourile solare sunt testate corespunzător, pentru a exista siguranța că pot rezista vânturilor puternice și condițiilor meteorologice extreme, cum ar fi grindina și zăpada. Fiecare panou solar este montat de instalatori calificați din domeniu. Este de menționat și faptul că cea mai mare parte a sistemelor de panouri fotovoltaice au o garanție de cel puțin două, trei decenii. Astfel, nu aveți de ce să vă faceți griji!

De departe, cel mai mare avantaj pe care panourile solare îl oferă este cel al cheltuielilor. Practic, facturile pentru electricitate vor fi zero, ba chiar având posibilitatea de a reutiliza “curentul rămas în plus”, acesta fiind decontat de către compania furnizoare a localității în care locuiți.

Unul dintre multele mituri legate de energia solară implică limitările potențialului generator de curent electric al panourilor solare. Energia solară este generată din lumina zilei, nu din lumina soarelui. Deci, chiar și în zilele înnorate și ploioase, panourile dumneavoastră vor lucra pentru a produce energie.

Toată energia se acumulează dimineața și după-amiaza, practic, tot timpul când soarele este sus, producând mai multă energie electrică decât puteți folosi. În prezent, toți furnizorii de energie solară vă mențin conectați la rețea. Deci, orice surplus de energie este împins înapoi în rețea, un avantaj considerabil. Apoi, în orele serii, se poate folosi energia creditată de la contor. Astfel, nu vă rămâne decât să vă instalați un sistem fotovoltaic suficient de puternic, care să poată înmagazina suficient de multă energie pentru necesitățile zilnice pe care le aveți.

Dacă instalați un sistem fotovoltaic pentru casă dumneavoastră, vă puteți bucura de încă un avantaj foarte mare. Astfel, în cazul în care doriți ca la un moment dat să vindeți casa, cu siguranță valoarea acesteia va fi mult mai mare decât în momentul inițial.

Magazinul online Voltech.ro poate reprezenta pentru nevoile dumneavoastră exact acea soluție al cărui raport preț/calitate este unul mai mult decât avantajos. Produsele disponibile în acest magazin sunt de-o calitate superioară, aparțin unor brand-uri de renume, care și-au dovedit în timp eficiența prin rezultate excepționale.

Obținerea electricității reprezintă o problemă destul de serioasă la nivel mondial, deoarece majoritar se obține prin intermediul arderii combustibilului fosil. Această ardere este într-adevăr eficientă pentru a obține energie electrică, însă, pe atât de mare este și poluarea provocată de emisiile rezultate. În prezent, pe tot globul, nivelul poluării a crescut extrem de mult, în special în ultimele decenii, de când evoluția tehnologiei a fost cu adevărat impresionantă. Astfel, trebuie să fim conștienți de cât de dăunător este să trăim într-un mediu poluat, pe o planetă poluată, singura pe care există viață. Trebuie să facem lucrurile în așa fel încât să diminuăm tot răul făcut. Dacă fiecare dintre cei care avem posibilitatea de a instala panouri fotovoltaice, facem acest lucru, puțin câte puțin, putem ajuta extrem de mult la scăderea nivelului de emisii emanate în atmosferă.

În mod cert, fără electricitate nu putem trăi, însă, nici nu putem respira toată viață un aer toxic și poluat. Tocmai de aceea, tot mai multe persoane și tot mai mulți tineri se îmbolnăvesc. Afecțiuni la plămâni și sistemul respirator sau chiar cancer.

În cazul în care va numărați printre acele persoane care sunt în căutarea celor mai bune și avantajoase soluții în materie de sisteme și panouri solare, trebuie să accesați Voltech.ro și să studiați lista de produse. Gama disponibilă aici este una extrem de variată, având la dispoziție sisteme de diverse capacități, atât pentru o locuință mică, cât și pentru o suprafață mai are. Astfel încât, indiferent de nevoile pe care le aveți, să va puteți duce planurile la bun sfârșit, cu cele mai mici costuri posibile.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Top știri

1
Inedit • pe 26.11 la 11:12

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă, în parc, cu un bilet alături: "Familia mea îl lovea fără milă"

Un câine a fost găsit abandonat și legat de o bancă într-un parc din capitala Mexicului. Lângă animal a fost lăsat și un bilet în care stăpânul său a explicat de ce a fost nevoit să se despartă de paruped.

ULTIMELE ȘTIRI
22:23 Orban anunţă posibile concedieri în sectorul bugetar: "Mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba" 22:08 O fetiţă de trei ani a murit, după ce mama ei a uitat-o în maşină, când a ajuns acasă. Afară era o căldură înăbuşitoare 21:32 Campanie pentru salvarea muzicii live, lansată de Eric Clapton şi Van Morrison 21:02 Felipe, brazilianul care a renunţat la căldura plajelor Copacabana pentru Valea Jiului, pentru că iubeşte România 20:43 IPS Teodosie cheamă credincioșii la pelerinaj, jandarmii strâng rândurile: "Mâine va veni popor mult" 20:41 Rămas bun, Diego Armando Maradona. Idolul mai multor generaţii a fost înmormântat lângă părinţii săi, lângă Buenos Aires 20:28 Mii de turişti au luat drumul staţiunilor montane. Pentru Crăciun, gradul de ocupare este deja de peste 80% 20:10 Club de fiţe din Bucureşti plin ochi, clienţii au sfidat toate regulile 20:10 Ștefan Bănică Jr: "Nu întotdeauna banii aduc ajutor, ci să fii acolo. O vorbă bună, un sfat, o mână întinsă" 19:36 Târgul de Crăciun din Craiova, oprit după doar o oră. În loc de colinde s-au auzit polițiștii, în megafoane
CITEȘTE ȘI
Anunță poliția dacă vezi o persoană cu un punct negru în palmă. Ce înseamnă
A1.RO
Jennifer Lopez a pozat nud la 51 de ani. Ce au observat fanii pe corpul vedetei
A1.RO
PARTENERI
Celebrul bucătar Salt Bae, decizie de ultimă oră luată după drama care a îndoliat o lume întreagă
pe antenasport.ro
Gestul uriaș pe care Ion Țiriac l-a ținut secret: ”Dacă nu făceam asta, eram ultimul om”
pe antenasport.ro
După o nuntă plină de peripeții, Ninel Conde anunță deja dorința de a rămâne însărcinată
pe tvhappy.ro
SUPEREXCLUSIVITATE! Declarațiile BOMBĂ ale lui Alex Bodi de dincolo de gratii! Totul despre întâlnirea cu milionarul turc! / VIDEO
pe spynews.ro
Flavia Mihășan este gravidă pentru a doua oară. „Spre deosebire de prima sarcină, de data asta...”
pe spynews.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
Uite ce artiști au fugit din țara lor pentru o carieră de succes!
pe zutv.ro
Daniela Crudu este istorie! Mihai Costea, într-o nouă relație cu o altă bombă sexy din lumea mondenă!
pe antenastars.ro
Are sau nu are coronavirus? Horia Moculescu, primele declarații după ce a fost testat: „Am avut toate simptomele specifice”
pe antenastars.ro