Antena Meniu Search
x

Video Cei mai arătoşi şi agili câini se întrec în weekend la Târgu Mureș. Câștigătorii vor participa la Competiţia Mondială din Italia

Cei mai arătoşi şi atleţi câini, atât din rasa ciobănesc belgian şi olandez, cât şi din alte rase spectaculoase, concurează în acest weekend la Târgu Mureş. Peste 100 de câini se întrec atât în frumuseţe, cât şi în agilitate sau sociabilitate la Cupa Mureş. Este vorba despre una dintre cele mai complexe competiţii sportive pentru câini din România.

de Redactia Observator

la 03.03.2024, 14:50

Vezi și

Pentru un "bravo" s-au întrecut zecile de câini din rasele ciobănesc belgian şi ciobănesc olandez. Iar competiţia nu a fost deloc uşoară. Multe probe dar. şi mai multe ore de pregătire înainte.

Alexandru Bodnar, club pasionați de câini: Avem parte de agility, o parte de expoziţie, de conformitate, frumuseţe pentru ciobăneşti belgieni şi ciobăneşti olandezi, respectiv vom avea mondioring, este considerat mondial ca fiind un Formula 1 a sportului canin. 

Romulus Toma, dresor: Un câine inteligent, foarte uşor de dresat. Trebuie să îi asigurăm neapărat, să îi dăm o activitate. 

Participanți și de peste hotare

La Cupa Mureş a căţeilor, au ajuns şi participanţi de departe. Ungaria, Belgia, Ucraina şi Grecia şi-au avut reprezentanţii în competiţie.

Liviu Oroian, participant: El e Giro, cu care am participat la toate competiţiile de bikeoring. E un câine foarte muncitor, e un mascul de 2 ani şi avem o legătură foarte puternică noi doi. 

Ovidiu Mănescu, participant: El este Balik, are 11 ani. El a concurat acum la veterani. A reuşit, în 2017, la surf, să ia cupa balcanică la individual. Este rasa Border Collie. 

Și copiii și-au decis preferatul

O altă probă importantă, chiar dacă nu de concurs, a fost cea în care copiii şi-au decis preferatul.

Fetiță: Ăla negru cu blană pufoasă, ca un lup.

Pentru echipa României, aceasta este ultima calificare pentru formarea grupării reprezentative, care va concura la Competiţia Mondială din Italia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » Cei mai arătoşi şi agili câini se întrec în weekend la Târgu Mureș. Câștigătorii vor participa la Competiţia Mondială din Italia