Antena Meniu Search
x

Cele mai înfricoşătoare ORAŞE FANTOMĂ ale lumii. Unul se află la mai puţin de 1000 de km de ROMÂNIA. GALERIE FOTO

Un site american de turism a publicat o galerie foto cu cele mai înfricoşătoare oraşe abandonate ale lumii

Un site american de turism a publicat o galerie foto cu cele mai înfricoşătoare oraşe abandonate ale lumii.

"Unele oraşe mor. Oamenii le părăsesc, pe străzi e o linişte totală, iar izolarea le conferă un aspect macabru acestor oraşe-fantomă", scriu administratorii de la gadling.com.

Din Taiwan la poalele munţilor Sierra Nevada, aceste oraşe abandonate stau ascunse în umbra civilizaţiei. Ajunse în paragină din cauza unor dezastre naturale sau a unor conjuncturi economice sau istorice, ele au devenit, cu trecerea timpului, "oraşe fantomă". "Cred că putem putem fi cu toţii deacord asupra unui lucru: oraşele sunt înfiorătoare", adaugă autorii.

Pripyat (Ucraina) - oraşul muncitoresc din apropierea Cernobîlului

Aflat la doar 100 de kilometri de capitala Ucrainei, în apropiere de frontiera cu Belarus, oraşul a fost abandonat în urma dezastrului nuclear de la centrala atomoelectrică de la Cernobîl, situată la 14,5 km depărtare de Pripyat. Înainte de catastrofă oraşul muncitoresc număra circa 50.000 de locuitori. La data de 26 aprilie 1986, odată cu explozia celui de-al patrulea reactor al Centralei, toţi locuitorii oraşului au fost evacuaţi în timpul nopţii, din cauza nivelului crescut de radiaţii. Singurul parc de distracţii din Prypiat s-a deschis la numai o zi după explozia reactorului, în plin proces de evacuare.

Deşi reactorul nefuncţional a fost îngropat într-o carcasă specială, numită sarcofag, zona rămâne nesigură pentru viaţa umană. Nepopulat, vechiul oraş a devenit în timp o "atracţie" pentru lupii din împrejurimi, care au invadat oraşul în haită şi au început să mişune printre blocuri.

Insula Hashima (Japonia) - "patria cărbunelui" de odinioară

Hashima este o insulă stâncoasă aflată în apropierea oraşului Nagasaki din Japonia. Deşi nu foarte mare ca suprafaţă, insula nu este deloc lipsită de importanţă, fiind principalul furnizor de cărbune al Japoniei timp de aproape un secol. Aşezată deasupra unui depozit imens de cărbune, Hashima devenise foarte populată datorită bogăţiei sale. În 1959 populaţia de pe insulă ajunsese la 835 de oameni pe metru pătrat, una dintre cele mai mari densităţi demografice înregistrate vreodată la nivel global. În 1890, odată cu achiziţionarea insulei de către compania japoneză Mitsubishi, insula s-a transformat într-o adunătură de betoane, alcătuită din locuinţele muncitorilor aduşi de investitori să extragă cărbunele de aici. Odată cu înlocuirea cărbunelui cu produsele petroliere minele s-au închis iar în 1974 Mitsubishi a anunţat oficial falimentul.

Sanzhi (Taiwan) - staţiunea de lux blestemată

Proiectată pentru a deveni o staţiune de lux pentru forţele militare ale Statelor Unite ale Americii din nordul Taiwanului, complexul de agrement a fost abandonat în anii ' 80. Arhitectura futuristă părea să transforme complexul într-unul unicat. Însă, după mai multe accidente tragice petrecute în timpul construcţiilor, s-a decis amânarea inaugurării. Structurile metalice au fost abandonate, iar clădirile nu au fost niciodată finalizate. Unii susţin că staţiunea a fost construită pe suprafaţa unui fost cimitir, în timp ce alţii au atribuit nenorocirile unei statui ce reprezenta un dragon, distruse în timpul construcţiei. Nenorocirile de aici i-au făcut pe mulţi să creadă că Sanzhi e blestemat, iar decesele din timpul ridicării lui au fost puse pe seama unor forţe supranaturale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » Cele mai înfricoşătoare ORAŞE FANTOMĂ ale lumii. Unul se află la mai puţin de 1000 de km de ROMÂNIA. GALERIE FOTO