Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Teorie SPECTACULOASĂ! Cine a fost în realitate MOISE și de unde au fost inspirate cele 10 PORUNCI!

Cele 10 porcunci au fost inspirate din capitolul 125 al Cărții Egiptene a Morților. Sau cel puțin așa se presupune. Fie că vorbim despre epoca antică, medievală, modernă sau contemportană, întotdeauna au existat conspirații. Cele mai spectaculoase teorii au ca subiect episoade din viețile unor personaje cunoscute.

de Redactia Observator

la 15.01.2016 , 11:17

 Cele 10 porcunci au fost inspirate din capitolul 125 al Cărții Egiptene a Morților. Sau cel puțin așa se presupune. Fie că vorbim despre epoca antică, medievală, modernă sau contemportană, întotdeauna au existat conspirații. Cele mai spectaculoase teorii au ca subiect episoade din viețile unor personaje cunoscute.

Un mit vorbeste despre Moise care a fost, de fapt Akhenaton. Faraonul egiptean Akhenaton (1351-1334) este cunoscut în istorie pentru încercarea sa eşuată de a pune bazele unui cult solar monoteist. Probabil că acesta este motivul pentru care unele voci îl identifică pe Akhenaton cu profetul Moise. Teoriile se bazează pe interpretarea unor texte din Biblie, conform cărora Moise ar fi de origine egipteană, deoarece varianta ebraică a numelui său, Moshe, ar putea fi comparată cu substantivul egiptean mose, care înseamnă fiu. Totodată, se presupune că "Cele 10 porunci" enunţate de Moise pe Muntele Sinai ar fi inspirate din capitolul 125 al Cărţii Egiptene a Morţilor.

De asemenea, se crede că origina chinezilor este africană. Printre susţinătorii înverşunaţi ai teoriei afrocentriste a răspândirii omului există unele voci care afirmă că primii oameni care au populat teritoriul actual al Chinei au provenit din Africa. Conform acestor teorii, în trecut au existat grupuri de indivizi care au migrat de pe continentul negru pentru a ajunge în zona Orientului Îndepărtat.

Articolul continuă după reclamă

Odată ajunşi, migratorii ar fi întemeiat primele dinastii de pe teritoriul Chinei: Xia, respectiv Shang. Mai mult decât atât, se crede că fondatorul legendar al civilizaţiei chineze, Huangdi, ar fi purtat, de fapt, numele de Hu Nak Kunte. Chiar şi astăzi, prenumele "Kunte" este des întâlnit în rândul populaţiilor africane din zona Senegalului, Guineei şi a Coastei de Fildeş.

Platon și noua ordine mondială... Platon este considerat cel mai mare filosof al tuturor timpurilor, dar şi unul dintre cei mai reprezentetivi gânditori ai Greciei Antice. Totodată, Platon a fost subiectul unor teorii ale conspiraţiei, prin care s-a încercat denigrarea sa. Astfel, conform unui mit apărut în ultima vreme, filosoful ar fi fost influenţat de tradiţiile Orientului Mijlociu şi ar fi pus bazele şcolii de gândire iudaică Kabbalah. Alte voci susţin că membrii Illuminati s-au folosit de opera platoniciană "Republica" pentru a crea conceptul Noii Ordini Mondiale. Conform acestei teorii, liderii lumii ar urma să deţină controlul absolut asupra populaţiei, prin eliminarea ideii de familie, a instituţiei căsătoriei, dar şi a valorilor morale care guvernează societatea actuală.

Mai multe informații AICI

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » Teorie SPECTACULOASĂ! Cine a fost în realitate MOISE și de unde au fost inspirate cele 10 PORUNCI!