Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Concurența dintre patru și două roți, în traficul haotic din Capitală

Sute de accidente rutiere, care implică motociclişti, se produc în fiecare an în România. În statistici, mai mult de jumătate dintre ele sunt din vina celor care conduc pe două roţi.

de Redactia Observator

la 15.06.2018 , 20:35

Sute de accidente rutiere, care implică motociclişti, se produc în fiecare an în România. În statistici, mai mult de jumătate dintre ele sunt din vina celor care conduc pe două roţi.

Pentru a înţelege ce se întâmplă, un reporter Observator au făcut un experiment, pe motocicletă. În traficul din Bucureşti, şoferii români nu sunt încă pregătiţi să împartă drumul cu motoarele sau trotinetele electrice.

Reporterul Observator a mers pe un traseu de la 10 kilometri, pornind de la Casa Presei. Cu o viteză regulamentară, după mai puţin de un kilometru, circulaţia s-a blocat, şoferii din maşini rămânând în urma motocicletei.

Vezi și

Strecuratul printre maşini este legal doar când autoturismele sunt pe loc. E nevoie şi de aptitudini, dar şi de înţelegerea şoferilor. Unii fac loc, alţii nu. 

În cursa printre maşini, motocicleta a ajuns prima la destinaţie. 

Bucureştiul este în primele trei locuri, în Europa, la categoria "cele mai aglomerate Capitale". Şi fiecare caută alternative. Dan este motociclist de 30 de ani. 

Dan Tatoiu, motociclist: "Ne plouă, înghiţim praf, ne este cald vara pe motocicletă. Singurul nostru avantaj este că putem să ne strecurăm printre maşini şi să ajungem mai repede la destinaţie."

Maşina o conduce numai în sezonul rece. Aşa că, Dan, înţelege amble părţi ale şoselei.

Dan Tatoiu, motociclist: "Motociclistul este, de foarte multe ori, luat de val, ca să zic aşa. În ceea ce priveşte conducătorii auto, trebuie să fie puţin mai atenţi în oglinzi."

În fiecare an, în România, se produc, în medie, 300 de accidente care implică şi motociclete. Peste 60% dintre ele sunt produse chiar de motociclişti. De la an la an, cifrele scad. În schimb, a crescut numărul celor care aleg transportul pe două roţi. De aproape cinci ori, în ultimii cinci ani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Inedit » Concurența dintre patru și două roți, în traficul haotic din Capitală