Antena Meniu Search
x

Copil de 2 ani, în stare critică după ce a înghiţit o baterie. Medicii din Mexic s-au luptat două săptămâni să îl salveze

Un băiețel în vârstă de doi ani, care s-a luptat mai multe zile la rând pentru viața lui, a reușit să supravețuiască după ce a înghițit o baterie, care i-a provocat arsuri la esofag și o infecție pulmonară. 

de Redactia Observator

la 29.11.2022, 14:34

După 12 zile în spital, 9 dintre ele fiind în comă, Dylan Alejandro, copilașul de 2 ani care a ajuns în presa din toată lumea după ce a înghițit o baterie care i-a explodat în esofag, a fost externat, potrivit Uniradio Informa.

Părinții și-au dat seama că ceva este în neregulă cu micuțul după ce acesta a început să respire greu și să tușească foarte des, simptome care au fost diagnosticate de un medic drept bronșită. După ce timp de 4 zile starea de sănătate nu s-a îmbunătățit, mama lui l-a dus la spitalul municipal, unde medicul i-a făcut o radiografie.

Când au făcut radiografiile, ei bine, acolo a ieșit. Toată lumea credea că este o monedă, dar când ne-am uitat bine, era o baterie, a spus medicul Nayeli Coronado Niño.

Băiatul a fost transferat imediat cu o ambulanță la Spitalul de Copii al statului Sonora, situat la aproape 300 de kilometri distanță, în Hermosillo. Călătoria de patru ore părea că nu se mai sfârșește, dar la sosire, medicii au intervenit imediat pentru a îi salva viața. 

Pe acelaşi subiect

"I-au scos bateria și mi-au pus-o în mână, era deja rupta și doctorul mi-a spus că febra pe care o are este din cauza faptului că a explodat”, a explicat mama.

Acidul bateriei care se înfipsese în esofag îl ardea pe interior și îi afectase deja plămânii. Când a ieșit din operație, mama lui nu a mai putut vorbi cu el, pentru că medicii l-au ținut în comă indusă, la terapie intensivă. Ea spune că și-a mângâiat băiețelul și i-a șoptit la ureche, spunându-i cât de puternic era pentru că nu a plâns nici măcar o secundă. 

Doctorul mi-a spus că dacă nu l-aș fi adus în ziua aceea, în altă zi s-ar putea să nu fi supraviețuit, plămânul i-ar fi explodat acolo, ar fi fost perforat”,  a spus Nayeli

După nouă zile în comă, starea lui Dylan s-a îmbunătățit, s-a trezit, iar încetul cu încetul a reușit să bea din nou lichide și apoi să mănânce alimente moi. Pe 7 noiembrie, a fost în sfârșit externat. Familia s-a întors la Cananea, însă copilul încă are nevoie de o perioadă lungă de tratament la Hermosillo pentru a vedea cum evoluează leziunile sale interne.

Cazul micuțului a ajuns în presa internaţională

Nayeli are 8 copii, cel mare are 15 ani și cel mic doar 2 luni, așa că atunci când s-a mutat de urgență la Hermosillo, a fost nevoită să-i lase în grija rudelor. Părinții lui Dylan au ajuns în capitală fără nimic, doar cu hainele pe care le purtau, fără acte, iar în primele zile au dormit în aer liber, pe niște bănci din afara Spitalului de Copii.

Apoi și-au găsit un loc într-o casă din apropiere, dar având în vedere cheltuielile cu care s-au confruntat, o soră de-a lui Nayeli a decis să caute ajutor pe rețelele de socializare și a publicat cazul nepotului ei, care a devenit viral. Odată cu aceasta a venit și sprijinul financiar, nu doar din Sonora, ci din diverse părți ale țării, pentru care femeia este extrem de recunoscătoare.

Au fost și oameni care i-au trimis mesaje pe rețelele de socializare doar pentru a o judeca și insulta.

Au fost mesaje care spuneau „Hei, ești o mamă atât de neglijentă, ceri ajutor, de ce nu ai fost atentă la el?’”, a dezvăluit cu durere femeia.

Acesta a explicat că bateria „tip monedă” se afla în interiorul unei telecomenzi, dar nu și-a imaginat că copiii o pot scoate, deoarece avea un capac de protecțe.

Am plâns mult și doctorul mi-a spus „accidentele se pot întâmpla într-un minut, nu te simți vinovată”. I-am spus „cum de nu mi-am dat seama că l-a luat?’”, a povestit mama

Acum, spune Nayeli, va acorda și mai multă atenție acelor riscuri care sunt uneori trecute cu vederea acasă și care pot fi o chestiune de viață sau de moarte pentru cei mici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Copil de 2 ani, în stare critică după ce a înghiţit o baterie. Medicii din Mexic s-au luptat două săptămâni să îl salveze