Antena Meniu Search
x

Video Cum arată cel mai mare Târg de Crăciun din Viena, celebru în întreaga lume. De ce dau turiştii 10 euro pe o cană de vin fiert de 5,5 euro

Viena strălucește în această perioadă. Capitala Austriei găzduieşte unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun, nu doar din Europa, ci din întreaga lume. Echipa Observator l-a vizitat şi admirat, iar acum ne arată o mică parte din magia acestui loc! 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 16.12.2023, 19:52

Vezi și

"E verde. Așa ne alăturăm milioanelor de oameni din întreaga lume, care vin să viziteze cel mai mare târg de Crăciun din Viena. Haideţi cu noi!", arată Iulia Pop, reporter Observator.

Magia Târgului de Crăciun din Viena

Viena are ceva aparte și simți încă de la intrare o energie specială. Turiști sau localnici deopotrivă, toţi sunt cu zâmbetul pe buze aici. "Caruselul veneţian din capitala Vienei este absolut spectaculos. Şi poate unul dintre cele mai instagramabile locuri de aici", spune Iulia Pop, reporter Observator.

Vinul fiert sau punchul tradiţional – aromate si mai ales fierbinți, pentru că frigul o cere – sunt parte din experienţă. Fiecare târg de Crăciun are propria cană de ceramică. O porţie de vin fiert este 5,50 euro, iar pentru cană mai plătiţi 5 euro garanţie. Dacă vreţi, o puteţi păstra ca amintire. Și am pastrat-o! 

Pe acelaşi subiect

"Foarte frumos! Atmosfera, modul în care este aranjat aici totul, deci e superb! Am zis că o să mă întorc în fiecare an aici!", mărturiseşte un turist.

Toată Austria, cu ochii pe cel mai frumos brad

Toată Austria vrea să fie parte din târgul de Crăciun de la Viena! "În acest an, bradul principal a fost donat Vienei de Tirolul de Sud şi este o adevărată competiţie între regiunile Austriei în acest sens", adaugă Iulia Pop, reporter Observator.

"Superb, superb, e altceva. E grandios. Am gustat vin fiert, acum căutăm să ne luăm castane coapte şi mi-a plăcut foarte mult copacul cu inimioare. Este magic", spune un turist.

Oamenii sunt atraşi de aromele Capitalei. Cele 100 de căsuţe ne oferă un amestec delicios de bunătăţi, dar şi de suveniruri. Produse regionale, autentice, pe care nu le mai găsim în altă parte. E drept, şi preţurile sunt pe măsură. Între 5 şi 10 euro costă orice decoraţiune de brad, de exemplu. Locuitorii Vienei ne învaţă cum să ne completăm experienţa aici. 

"Deja ţii o cană de vin, de regulă ne luăm aşa ceva, ca să ne încălzim. De asemenea, trebuie să îţi iei un langoș, e unguresc, dar și austriecii îl au. Şi, de asemenea, kasekrainer, e un cârnat umplut cu brânză, versiunea austriacă a hot dog-ului", arată un localnic.

Doar anul trecut peste 3 milioane de oameni au vizitat târgul de Crăciun din faţa primăriei, care rămâne deschis până în 26 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » Cum arată cel mai mare Târg de Crăciun din Viena, celebru în întreaga lume. De ce dau turiştii 10 euro pe o cană de vin fiert de 5,5 euro