Cum combatem teama de dentist a copiilor? Nici nu te-ai fi gândit ce trebuie să faci!
Medicii stomatologi nu mizează pe jumătăți de măsură. Specialiștii sunt tranșanți și îi sfătuiesc pe părinţi să calce pragul cabinetului stomatologic încă de la apariţia primilor dinţişori ai copiilor
Medicii stomatologi nu mizează pe jumătăți de măsură. Specialiștii sunt tranșanți și îi sfătuiesc pe părinţi să calce pragul cabinetului stomatologic încă de la apariţia primilor dinţişori ai copiilor.
Rutina zilnică a periajului, obişnuinţa copilului cu cabinetul medical şi vizitele regulate la stomatolog îl vor ajuta pe copil să nu dezvolte teama faţă de dentist, dar, mai ales, să evite neplăcerile cauzate de apariţia cariilor.
Cariile dentare apar de la vârste foarte fragede. Medicii stomatologi pediatri recomandă părinţilor să îi familiarizeze pe cei mici cu cabinetul medical încă din primul an de viaţă.
Este foarte important ca şi cu copilul să fie adus în primul an de viaţă în cabinetul stomatologului, începând cu vârsta şase luni, odată cu apariţia primilor dinţişori şi nu mai târziu de un an, deoarece cariile dentare apar la vârste foarte fragede.
Nu de puţine ori, însă, copiii nu sunt tocmai cooperanţi când vine vorba de tratamentele stomatologice. Specialiştii ne liniştesc: au soluţii pentru toţi copiii. Părinţii trebuie doar să-i duca la doctor, iar mai departe, se ocupă ei: şi de carii şi de frică.
În primii ani de viaţă se pun bazele unei igiene dentare sănătoase. Rutina zilnică a periajului, obişnuinţa copilului cu cabinetul stomatologului şi vizitele regulate la stomatolog îl va ajuta pe copil să nu aibă teamă de stomatolog şi, evident, să prevenim apariţia cariilor, a explicat medicul stomatolog.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰