Antena Meniu Search
x

Cum te protejezi de frig în zilele geroase. Vin temperaturi de -22 de grade

um te protejezi de frig în zilele geroase ţine foarte mult de atenţia pe care o acorzi acestei perioade de iarnă. Prognoza meteo ANM anunţă -22 de grade Celsius

Cum te protejezi de frig în zilele geroase. Vin temperaturi de -22 de grade - hepta

Cum te protejezi de frig în zilele geroase ţine foarte mult de atenţia pe care o acorzi acestei perioade de iarnă. Prognoza meteo ANM anunţă temperaturi foarte scăzute în următoarele zile, deci este necesar să ne îmbrăcă foarte gros atunci când ieşim afară.

Cum te protejezi de frig în zilele geroase? Îmbrăca-te corect!

De multe ori, o îmbrăcăminte corectă de iarnă nu intră tocmai în tendinţe. Daca nu îţi place să porti manusi si caciula trebuie sa stii ca aproximativ 30% din caldura corpului se pierde pe la degete si extremitati. Asadar, manusile si caciula din materiale groase, precum lana, nu trebuie sa lipseasca din garderoba de iarna sub nicio forma, este sfatul medicilor.

In ceea ce priveste hainele, ele nu trebuie sa fie stramte pentru ca impiedica circulatia corecta a sangelui. De asemenea, este recomandat sa se poarte mai multe straturi subtiri de haine pentru a nu se risipi din caldura corpului.

In cazul in care te-ai gandit sa iti cumperi pantaloni din bumbac, recomandata este o pereche de pantaloni impermeabili (nu te vei uda) si vei reduce considerabil riscul unei imbolnaviri.

Cum te protejezi de frig în zilele geroase? Încălţămintea este la fel de importantă

Ti s-a intamplat vreodata sa iti inghete degetele de la picioare incat sa ai senzatia ca nu ti le mai poti misca? Ei bine, nu este un sentiment placut, de aceea trebuie sa te gandesti foarte bine cu ce te incalti intr-o zi friguroasa de iarna.

Fie ca alegi sa porti cizme, bocanci sau ghete, incaltamintea trebuie sa aiba talpa solida si groasa pentru a asigura o buna izolatie fata de sol si sa fie suficient de larga pentru a-ti putea misca degetele, chiar daca mai adaugi o pereche groasa de sosete.

Cum te protejezi de frig în zilele geroase? Ardeiul iute, ghimbirul si scortisoara cresc temperatura corpului

  • Consuma mancaruri calde pe tot parcursul zilei pentru a mentine temperatura corpului ridicata.
  • Si in timpul iernii trebuie sa te hidratezi, asadar o cana cu ceai sau lapte cald te va incalzi dupa o zi in care ai mers prin frig.
  • Nu sunt recomandate bauturile alcoolice pentru ca fac organismul mai vulnerabil in fata frigului, marind riscul aparitiei degeraturilor.
  • Desi alcoolul da o oarecare senzatie de incalzire, nu are un efect durabil.
  • Mirodeniile precum ardeiul iute, ghimbirul si scortisoara nu numai ca dau un gust bun mancarurilor, dar stimuleaza si circulatia sangelui, ducand la cresterea temperaturii corpului.
  • Poti sa presari putin ghimbir proaspat peste mancarea gatita, sa adaugi scortisoara la tocanite, salate si prajituri, lapte si ceai sau sa consumi putin ardei iute, si astfel beneficiezi din plin de efectul acestor mirodenii.
  • Si pentru ca este sezonul portocalelor, mandarinelor si clementinelor, nu uita sa iti iei portia de vitamina C pentru a-ti intari sistemul imunitar.

Cum te protejezi de frig în zilele geroase? Hidratează-ţi pielea!

  • In timpul iernii, zonele corpului care sunt expuse cel mai mult la frig sunt mainile si fata. Consecintele unei hidratari insuficiente sunt degeraturile la nivelul degetelor si buzelor, craparea epidermei la nivelul mainilor si descuamarea pielii de pe fata.
  • Inainte de a iesi din casa este recomandat sa aplici pe zonele expuse la frig o crema hidratanta bogata in vitaminele A si E care mentin pielea elastica si stralucitoare.
  • Din cand in cand foloseste si un gel pe baza de galbenele sau castravete pentru a-ti exfolia pielea.
  • Consuma acizi grasi omega-3, precum uleiul de peste, deoarece ajuta la imbunatatirea calitatii pielii.
  • In cazul in care iti place foarte mult cafeau trebuie sa stii ca in exces duce la deshidratare, mai ales cand consumul de alte lichide este scazut.
  • Încearca sa te limitezi la 2-3 cesti de cafea pe zi si sa consumi regulat apa, ceaiuri sau sucuri naturale.

Ai degerături? Acţionează repede. Iată ce trebuie să faci

Degeraturile sunt de fapt rezultatul unui proces de aparare al organismului in fata frigului extrem.

In momentul in care te expui la o temperatura scazuta, organismul recurge la un mecanism de supravietuire.

Corpul mentine in primul rand temperatura organelor interne, astfel sangele se retrage catre acele zone, circuland mai greu la extremitati.

In general, degeraturile se manifesta printr-o senzatie de arsura, dureroasa, dupa care, in cazurile mai grave, apare senzatia de pierdere a sensibilitatii zonei afectate.

  • In astfel de cazuri, corpul trebuie incalzit treptat, nu dintr-o data, prin bai calde si nu fierbinti.
  • Se recomanda consumul de mancaruri si bauturi calde (supe, ceaiuri) si administrarea unui antiinflamator (aspirina)pentru a preveni ingrosarea sangelui si a scadea inflamatia locala.
  • De asemenea, este bine ca pe zona afectata sa se aplice un prosop imbibat in apa calda (fara a frectiona locul) care se va lasa timp de 20 de minute.
  • Indiferent de gradul degeraturilor este indicat sa consulti un medic specialist.

(sursa)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Cum te protejezi de frig în zilele geroase. Vin temperaturi de -22 de grade