Antena Meniu Search
x

Dulceața condimentată, noua modă în bucătărie

Dulceaţă de piersici cu rozmarin sau de căpşuni cu piper roz - sunt invenţiile unei tinere din Sibiu, care a experimentat arome noi şi a reinterpretat reţete tradiţionale. Pentru combinaţiile ei îndrăzneţe, i s-a dus faima în toată zona.

Vezi și

Dulceaţă de piersici cu rozmarin sau de căpşuni cu piper roz - sunt invenţiile unei tinere din Sibiu, care a experimentat arome noi şi a reinterpretat reţete tradiţionale. Pentru combinaţiile ei îndrăzneţe, i s-a dus faima în toată zona. Chiar şi din lavandă, prepară deserturi surprinzătoare.

Mirosul de lămâie se duelează cu cel de portocală. O notă de grapefruit completează aromele care au umplut bucătăria. Sunt cele trei ingrediente ale dulceţii care i-a adus Biancăi faima în Avrig. 

Adăugăm vanilia pentru un strop de savoare. Este secretul să fie aromată. Împreună cu migdalele caramelizate o să aibă un gust extraordinar.

Migdalele oferă şi o textură crocantă, surprinzătoare. Astfel de combinaţii de gusturi sunt la ordinea zilei în bucătăria Biancăi.

Bianca Cotora: Ne-am săturat de stereotipuri, găsim în comerţ dulceaţa clasică de căpşună, dulceaţa clasică de vişină. Ne-am gândit să adăugăm în fiecare sortiment, să venim cu un plus.

Cămara tinerei e plină de sortimente ieşite din comun, precum dulceaţa de caise cu lavandă ori de piersici cu rozmarin. Nici alcoolul nu lipseşte din combinaţie.

Bianca Cotora: Avem dulceaţa de caise cu lavandă şi vin. Avem dulceaţa de cireşe cu vin roşu.

Dar astfel de dulceţuri nu sunt făcute pentru a fi întinse pe pâine. 

Bianca Cotora: Noi recomandăm servirea acestei dulceţe exotice alături de biscuiţii crocanţi cu ghimbir. Sunt două arome care se potrivesc foarte bine.

Biscuiţii se fac din unt, ouă, zahăr şi făină. Adăugăm ghimbirul, nu foarte mult.  Aproximativ jumătate de linguriţă.

Aluatul se rulează şi se rostogoleşte prin zahăr. După o oră de stat la frigider este gata să fie tăiat în bucăţele care vor ajunge la cuptor. Orice mână de ajutor este binevenită.

Rezultatele sunt apreciate şi de clienţi.

Un borcan de dulceaţă exotică se vinde cu 15 lei. Un coş cu mai multe borcane, siropuri şi biscuiţi costă între 100 şi 200 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Dulceața condimentată, noua modă în bucătărie