Antena Meniu Search
x

Curs valutar

E o minune la casa omului! Zece utilizări mai puţin cunoscute ale oţetului

Oţetul este un ingredient excelent în salate, dar aceasta nu este singura sa utilizare. Vă invităm să descoperiţi în ce moduri originale mai poate fi folosit

de Redactia Observator

la 18.08.2015 , 08:53

Oţetul este un ingredient excelent în salate, dar aceasta nu este singura sa utilizare. Vă invităm să descoperiţi în ce moduri originale mai poate fi folosit

1. Musculiţele de oţet v-au invadat locuinţa? Puteţi să scăpaţi de ele foarte simplu. Umpleţi un pahar pe jumătate cu oţet de mere şi acoperiţi-l cu folie alimentară. Faceţi câteva orificii cu ajutorul unui cuţit şi capcana este gata.

Articolul continuă după reclamă

2. Dacă amestecăm trei părţi de apă şi una de oţet vom obţine o soluţie care pulverizată pe haine poate uşura foarte mult călcatul, astfel încât cutele se vor întinde foarte uşor.

3. Pisicilor nu le place mirosul de oţet, de aceea nu se vor mai aşeza pe canapeaua noastră din living şi nu o vor mai zgâria.

4. Dacă adăugăm puţin oţet de mere în apa din vaza unde ţinem florile, acestea îşi vor păstra pentru mai mult timp prospeţimea.

5. Pentru a curăţa lentilele ochelarilor nu trebuie decât să pulverizăm puţin oţet, apoi să ştergem cu un şerveţel uscat.

6. O soluţie de oţet şi apă în amestec poate curăţa foarte uşor arsură din tigaia în care am prăjit alimente. Fierbeţi această compoziţie pentru 5 minute şi tigaia va fi ca nouă.

Pentru celelalte întrebuinţări urmăriţi filmuleţul de mai sus!

CITEŞTE ŞI MIROSUL NEPLĂCUT din încălțăminte poate fi înlăturat COMPLET cu un INGREDIENT din bucătăria ta

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Inedit » E o minune la casa omului! Zece utilizări mai puţin cunoscute ale oţetului