Antena Meniu Search
x

Friptura gătită timp de 20 de zile, reţeta bucătarilor care dă un gust unic cărnii de vită

Gătesc astăzi ce mânânc peste 20 de zile. Este deviza gurmanzilor pentru care cel mai de preţ ingredient al unei fripturi este marinata. Pentru a avea cel mai bun gust posibil în farfurie, bucătarii vin cu metode ce pot părea extreme.

Vezi și

Gătesc astăzi ce mânânc peste 20 de zile, este deviza gurmanzilor pentru care cel mai de preţ ingredient al unei fripturi este marinata. Pentru a avea cel mai bun gust posibil în farfurie, bucătarii vin cu metode ce pot părea extreme.

Este nevoie de un utilaj industrial pentru a scoate carnea de vită din blocul de unt îngheţat. 

Trebuie să fie unt sărat, neapărat cu 80 la sută grăsime.

Daniel Grasu, chef: Carnea în unt, aşa, trebuie să stea minimum 20 de zile. Şi atunci devine din ce în ce mai fragedă, ia gustul de vită este mai amplu, e mai amplificat. Tocmai datorită învechirii, pentru că prin învechirea asta nu faci decât să mixezi aromele şi enzimele din carne să se joace între ele, să zicem aşa.

Este o metodă de marinare simplă, chiar dacă de lungă durată. Antricotul se sărează cu generozitate, apoi se pune pe grătar. Pentru a ajunge pe platou mai trebuie doar câteva condimente.

Puţină sare, sos de oase, acesta e secretul gustului la noi, emulsie de legume coapte.

Blocul de unt nu este singura metodă de a da un gust aparte cărnii de vită. Poate fi pusă chiar şi într-un... bloc de cenuşă.

Daniel Grasu, chef: Aici avem o marinadă, o să sune cidat, dar e o marinadă pe bază de cenuşă de legume. Avem frunze de praz, frunze de ceapă, frunze de usturoi, rozmarin şi cimbru, pur şi simplu arse tăciune.

În felul acesta, va avea gust de grătar făcut pe tăciuni de lemn, chiar dacă e preparată la aragaz. Vita are multe secrete, spun bucătarii. Pentru o marinată nu e nevoie de cea mai de scumpă carne. 

Daniel Grasu, chef: Noi am luat ceafa de vită, care este un cut mai ieftin şi împreună cu toate ingredientele aceastea o ridicăm la nivel de gală.

Ceafa de vită se pune într-o pungă alături de rozmarin, cimbru, usturoi, piper şi ghimbir. Totul se acoperă cu vin roşu, apoi urmează aşteptarea, de data aceasta, şapte zile. 

Într-un restaurant, friptura marinată în acest fel costă între 60 şi 150 de lei porţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » Friptura gătită timp de 20 de zile, reţeta bucătarilor care dă un gust unic cărnii de vită