GREȘEALA gospodinelor! Cum se fierb corect OUĂLE MOI și OUĂLE TARI
Se întâmplă adesea ca gălbenuşul oului fiert să nu fie galbenul la care te-ai fi aşteptat?
Se întâmplă adesea ca gălbenuşul oului fiert să nu fie galbenul la care te-ai fi aşteptat?
Metoda de gătit ouă moi, medii sau tari este aceeaşi, doar timpul de gătit diferă.
Metoda corectă pentru fierberea ouălor:
Ou fiert moale - 3 minute
Gălbenuşul oului este un lichid gros; albuşul este în cea mai mare parte solid, cu unele zone moi în apropiere de centru
Ou fiert mediu - 12 minute
Albuşul este ferm, dar nu uscat, iar gălbenuşul nu este umed, dar nici complet uscat.
Ou fiert tare - 15 minute
Gălbenuşul nu este deloc umed, iar albuşul este ferm peste tot, fără a avea consistenţă de cauciuc.
GREȘEALA pe care o fac gospodinele atunci când prepară USTUROIUL
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰