Gustul copilăriei! Cea mai delicioasă rețetă de LAPTE de PASĂRE
Dacă ți-e dor de gustul copilăriei, iată o rețetă simplă și delicioasă de lapte de pasăre
Dacă ți-e dor de gustul copilăriei, iată o rețetă simplă și delicioasă de lapte de pasăre
Ingredientele sunt ușor de procurat iar prepararea este extrem de rapidă.
Ai nevoie de:
- 4 ouă
- 200 de grame de zahăr
- 1 plic de zahăr vanilinat
- 1 litru de lapte
- coaja răzuită de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare:
Într-o oală se pune laptele la fiert. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat cu 50 de grame de zahăr şi zahărul vanilinat. Când laptele dă în fiert, se dă focul la minim şi se aşază cu mare grijă găluşte mici de albuş în oală. Se lasă câte două minute pe fiecare parte şi apoi se dă oala la o parte. Se scot cu ajutorul spumierei şi se pun într-un vas.
Delicioase și vara! Cea bună rețetă de CHIFTELUȚE de CARTOFI cu BRÂNZĂ
Într-un bol separat se bat gălbenuşurile cu 3 linguri de lapte, restul de zahăr şi coaja de lămâie. Zahărul trebuie să se dizolve complet, iar compoziţia trebuie să capete consistenţa unei creme. Se adaugă la final restul de lapte şi se pune bolul deasupra unui vas cu apă clocolită, amestecând încontinuu. După ce se îngroasă se ia totul de pe foc şi se lasă câteva minute să se răcească.
După ce s-a răcit complet, compoziţia din gălbenuşuri se toarnă peste găluştele din albuş, potrivit revistateo.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰