Antena Meniu Search
x

Video Imagini spectaculoase surprinse în Parcul Naţional Retezat şi Parcul Natural Grădiştea, de Ziua Europeană a Parcurilor

Astăzi este Ziua Europeană a Parcurilor, iar noi, românii, avem cu ce să ne mândrim la acest capitol. Parcul Naţional Retezat şi Parcul Natural Grădiştea sunt printre cele mai vizitate de la noi din ţară. Atât românii, cât şi turiştii străini sunt atraşi de peisajele de aici, dar şi de speciile de animale pe care le pot zări în timpul drumeţiilor.

de Marius Alexoiu

la 24.05.2021, 09:05

Vezi și
  • Parcul Naţional Retezat şi Parcul Natural Grădiştea sunt extrem de apreciate inclusiv de turiştii străini.

Parcul Naţional Retezat a fost înfiinţat în 1935 şi are o suprafaţă de peste 38 de mii de hectare. Acest masiv muntos este un complex grandios cu multe lacuri glaciare şi peisaje unice. Cel mai înalt vârf este Peleaga, cu 2507 metri altitudine.

Lucia Ursu, Parcul Naţional Retezat: Parcul Naţional Retezat este primul parc naţional creat în România. Este una din oazele de sălbăticie pe care le avem chiar din Europa. Este supranumit "Tărâmul cu Ochi Albaştri" având în vedere că avem peste 80 de lacuri în Retezat, lacuri glaciare. 

În apropiere de localitatea Nucşoara s-a amenajat şi un traseu pentru copii şi persoane cu dizabilităţi. Astfel, aceştia se pot bucura acum de biodiversitatea parcului: "Îmi place mult natura, îmi place mult aerul curat. Este foarte frumos. Câteodată vin pe aici, nu chiar foarte des. Este foarte distractiv".

Parcul Natural Grădiştea cuprinde numeroase obiective turistice

Pe acelaşi subiect

Un alt parc renumit este Grădiştea Muncelului - Cioclovina. Acesta are obiective istorice, precum capitala dacilor, Sarmizegetusa Regia, dar şi peşteri şi o faună bogată. Aici au fost surprinse numeroase animale în mediul lor natural.

Alin Alimpesc, Parcul Natural Grădiştea Muncelului - Cioclovina: Noi avem activităţi de monitorizare a faunei. Avem amplasate camere de monitorizare cu senzori de mişcare. Suntem bucuroşi surpinşi de multitudinea de animale. Sunt foarte mulţi urşi, numărul lor este în creştere de la an la an, dar sunt şi ierbivore, am surprins râşi, am surprins lupi.

Astfel, de Ziua Europeană a Parcurilor avem cu ce ne mândri, iar acest lucru este dovedit de numărul mare al turiştilor. Pe lângă linişte şi peisaje, turiştii se pot bucura şi de mâncărurile tradiţionale din aceste zone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Inedit » Imagini spectaculoase surprinse în Parcul Naţional Retezat şi Parcul Natural Grădiştea, de Ziua Europeană a Parcurilor