Antena Meniu Search
x

Jobul ideal chiar există: Un japonez este plătit cu 350 de lei pe oră ca să nu facă aproape nimic

Aproape 350 de lei pe oră ca să nu faci aproape nimic. Ar putea să fie jobul ideal pentru oricine. Iar pentru Shoji Morimoto, un japonez de 38 de ani, chiar este un mod de existenţă.

de Redactia Observator

la 06.09.2022, 15:43

Bărbatul din Tokyo încasează 10.000 de yeni (71 de dolari – 350 de lei) pe oră pentru a însoți clienții. "Practic, mă închiriez. Treaba mea este să fiu acolo unde vor clienții mei să fiu și să nu fac ceva anume", a declarat Morimoto pentru Reuters, citat de Mediafax, adăugând că s-a ocupat de aproximativ 4.000 de persoane în ultimii patru ani.

Angajat de 270 de ori de acelaşi client

Morimoto se mândrește cu aproape un sfert de milion de urmăritori pe Twitter, unde își găsește majoritatea clienților. Aproximativ un sfert dintre aceștia sunt clienți recurenți, inclusiv unul care l-a angajat de 270 de ori.

Meseria sa l-a dus într-un parc cu o persoană care dorea să se joace pe un balansoar. De asemenea, a făcut cu mâna și a salutat prin fereastra unui tren un străin care își dorea o despărțire.

Pe acelaşi subiect

Faptul că nu face nimic nu înseamnă că Morimoto va face ceva. El a refuzat oferte de a muta un frigider și de a merge în Cambodgia și nu acceptă nicio cerere de natură sexuală. Săptămâna trecută, Morimoto stătea vizavi de Aruna Chida, un analist de date în vârstă de 27 de ani îmbrăcat într-un sari, purtând o conversație la un ceai și prăjituri. Chida a vrut să poarte acest veșmânt indian în public, dar era îngrijorată că și-ar putea stânjeni prietenii. Așa că a apelat la Morimoto pentru a fi însoțită.

"Cu prietenii mei simt că trebuie să îi distrez, dar cu tipul de la închirieri (Morimoto) nu simt nevoia să fiu vorbăreață", a spus ea. Înainte de a-și găsi adevărata vocație, Morimoto a lucrat la o editură și a fost adesea certat pentru că "nu făcea nimic".

"Am început să mă întreb ce s-ar întâmpla dacă aș oferi abilitatea mea de a "nu face nimic" ca un serviciu pentru clienți", a spus el. Afacerea de însoțire este acum singura sursă de venit a lui Morimoto, cu care își întreține soția și copilul. Deși a refuzat să dezvăluie cât câștigă, el a spus că are unul sau doi clienți pe zi. Înainte de pandemie, erau trei sau patru pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Inedit » Jobul ideal chiar există: Un japonez este plătit cu 350 de lei pe oră ca să nu facă aproape nimic