Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Le mănânci aproape zilnic. Cele mai periculoase E-uri din alimente

Unele dintre cele mai periculoase E-uri se găsesc în alimentele pe care le mâncăm des. Deși ne expunem la riscuri majore, adesori ignorăm avertismentele medicilor

de Redactia Observator

la 07.10.2015 , 15:02

Unele dintre cele mai periculoase E-uri se găsesc în alimentele pe care le mâncăm des. Deși ne expunem la riscuri majore, adesori ignorăm avertismentele medicilor.

Aspartam - E 951

Este un îndulcitor artificial care se găsește în așa-zisele produse dietetice ori în cele fără zahăr. Oamenii de știință spun că, alături de alți îndulcitori artificiali, aspartamul poate duce la apariția multor afecțiuni: obezitate, dureri de cap și unele tipuri de cancer.

Articolul continuă după reclamă

Glutamatul monosodic - E621

Este o aromă care se întâlnește în unele produse alimentare din China, cum sunt chipsurile de cartofi, snacksurile, prăjiturelele, supa la conservă, alimentele congelate. Aditivul este un declanșator al migrenelor și merge mână în mână cu creșterea cantității de sodiu din organism.

Sirop de porumb bogat în fructoză

Se găsește în produse precum pâinea, bomboanele, iaurturile, sosurile pentru salate, legumele conservate și cerealele. Acest îndulcitor este toxic pentru ficat, iar consumul excesiv contribuie la rezistența la insulină, mărind riscul apariției diabetului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » Le mănânci aproape zilnic. Cele mai periculoase E-uri din alimente