Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Se întrec în ZMEE și se spală în Gange pentru înnoirea trupului! Festivalul MAKAR SANKRANTI aduce primul semn al primăverii în India

În India, tradiția dedică ziua de 14 ianuarie zmeelor. Festivalul Makar Sankranti aduce primul semn al primăverii.

de Redactia Observator

la 14.01.2016 , 13:11

 În India, tradiția dedică ziua de 14 ianuarie zmeelor. Festivalul Makar Sankranti aduce primul semn al primăverii.

După caldendarul astrologic primăvara începe după data de 26 ianuarie, însă festivalul este un prim semn al renașterii naturii. Ceasul, pentru cultura indiană, este aproape inexistent fiindcă se preferă focusarea în prezent și se ține cont de reperele oferite de natură,. Însă, pentru perioadele mai lungi de timp sau vremurile favorabile pentru animite evenimente importante, sunt experți. Astrologia are o influență remarcabilă pe aceste meleaguri.

Mişcarea de pământ de la un semn zodiacal la altul se numeste Sankrant, iar când Soarele se muta in zodia Capricorn este cunoscut sub numele de Makar in hindi. De aici și denumirea evenimentului, Makar Sankranti, in contextul indian. Este unul din putinele festivaluri Hindu indiene, care sunt celebrate la o data fixa de exemplu, 14 ianuarie in fiecare an, informează scrieliber.ro.

Articolul continuă după reclamă

Festivalul Sankranti nu are legătură cu religia. Totuși, există un singur element care are semnificație spirituală: spălarea în Gange pentru înnoirea trupului. Se serbează printr-o multitudine de manifestări culturale, dar cea mai cunoscută metodă, cunoscută în întreaga lume, este înălțarea zmeelor. Ba mai mult, creativitatea atinge cote maxime în renumitele turniruri!

Participă cine dorește, dar fetele preferă să se bucure de priveliște de pe acoperișul casei, alături de familie.

Băieţii şi barbaţii ies dis-de-dimineaţa pe străzi cu primele zmee, apoi se lupta si pe terase cu vecinii. Dacă eşti dibaci îţi cumperi o liţă foarte aspra aproape abraziva pentru câteva rupii (moneda locala) si când îţi năpusteşti zmeul spre altii, lita ta o va taia pe a vecinului, dar desigur trebuie sa ştii să te foloseşti de curenţii de aer, ceea ce ţine de măiestria fiecăruia. „Ba kateee!” strigătele sărbătorii, informează scrieliber.ro.

Festivalul este cel mai bun prilej de a remarca frumusețea simplității și retrăi bucătăria copilăriei. Din punct de vedere științific, acest moment marchează începutul zilelor calde și lungi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » Se întrec în ZMEE și se spală în Gange pentru înnoirea trupului! Festivalul MAKAR SANKRANTI aduce primul semn al primăverii în India