Mănânci VARZĂ MURATĂ? Iată ce se întâmplă în organismul tău când faci asta
Murăturile sunt preferatele românilor în sezonul rece, iar varza murată este, de departe, cel mai consumat aliment fermentat. Puţini sunt, însă, cei care cunosc beneficiile sale
Murăturile sunt preferatele românilor în sezonul rece, iar varza murată este, de departe, cel mai consumat aliment fermentat. Puţini sunt, însă, cei care cunosc beneficiile sale
În momentul fermentării, sunt eliberate o serie de bacterii bune sau bacterii benefice care au rolul de a face substanțele nutritive din varză să fie mai ușor de absorbit de organismul nostru.
Aceste bacterii bune elimină adesea și acid lactic, motiv pentru care varza murată devine un probiotic natural. Acidul lactic este foarte important mai ales în problemele digestive (de aceea se recomandă consumul de murături atunci când ești mahmur) deoarece vindecă flora stomacală și întărește astfel sistemul imunitar.
Experții recomandă totodată să nu exagerăm cu consumul în excesiv al murăturilor. Acestea trebuie tot timpul introduse în dieta noastră împreună cu alte alimente care sunt greu de digerat. Varza murată are însă și proprietăți anticancerigene și este bogată în vitamina C. Potrivit cercetătorilor finlandezi, tocmai fermentația verzei contribuie la sporirea proprietăților anticancerigene.
Odată cu fermentarea acestei legume, crește considerabil numărul de antioxidanți, necesari în lupta cu radicalii liberi.
CITEŞTE ŞI VARZA, tratament natural MIRACULOS! O să îţi pară rău că nu ai aflat până acum
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰