Antena Meniu Search
x

Moş Crăciun a ajuns deja la copiii din satele mai izolate din Munţii Apuseni

Moş Crăciun a ajuns mai devreme la unii dintre copiii din satele mai izolate din Munţii Apuseni! În prag de Sărbători, câteva familii fără posibilităţi au primit daruri de la câţiva voluntari, care le-au umplut casele de belşug şi ochii cu lacrimi de fericire.

de Redactia Observator

la 17.12.2019, 18:03

Vezi și

Moş Crăciun a ajuns mai devreme la unii dintre copiii din satele mai izolate din Munţii Apuseni! În prag de Sărbători, câteva familii fără posibilităţi au primit daruri de la câţiva voluntari, care le-au umplut casele de belşug şi ochii cu lacrimi de fericire. Adolescenţii au primit gadgeturi, laptopuri şi rechizite, iar cei mici jucării. Şi bineînţeles multe alimente, ca să aibă ce pune pe masa de Crăciun. Totul în cadrul caravanei Ajută Satul.

Drumurile forestiere greu accesibile din Apuseni au fost străbătute de voluntari. Prima oprire a fost în cătunul Grosu din judeţul Hunedoara. Acolo au mers la familia Rusu- cu oameni harnici şi pricepuţi, care se gospodăresc cu puţinul pe care îl au. 

Copiii- trei fete- sunt la şcoală şi învaţă bine. Au primit laptopuri, care să le ajute să studieze mai uşor.

Însă cel mai mult fetele visau la o maşină de spălat. Aşa încât când ajung acasă de la şcoală, după un drum istovitor de patru kilometri, să nu mai fie nevoite să spele la mână. 

Capul familiei are 45 de ani. Nevoia l-a învăţat să fie mecanic, zidar, infirmier pentru soacra ţintuită la pat, dar şi electrician. Pentru că nu există reţea de distribuţie de electricitate în zonă, familia transformă puterea Crişului Alb în curent. Tatăl fetelor nu are o clipă de răgaz.

A doua oprire a fost în satul Hărţăgani. Acolo, într-o cămăruţă de câţiva metri pătraţi, trăiesc trei suflete - familia Lăpădat. Cei doi părinţi şi fetiţa lor de numai un an. Copilul a primit zeci de jucării, iar părinţii multe alimente ca să aibă ce pune pe masă de Sărbători.

Voluntarii au ajuns încărcaţi cu daruri şi la periferia oraşului Brad, unde au dat de un caz care i-a cutremurat. Un tată grav bolnav, care abia merge, se luptă să trăiască de dragul celor doi fii. 

Anul trecut, de Crăciun, le-a murit fulgerător mama. Acum, fiul cel mare, Gabriel, a fost nevoit să renunţe la copilărie şi la joacă. Aşa că la 15 ani s-a maturizat brusc şi a preluat o mare parte din treburile din gospodărie.

În ciuda obstacolelor pe care viaţa i le-a scos în cale, Gabriel a reuşit să înveţe şi să intre la un liceu bun de informatică.

Voluntarii le-au adus alimente, pentru câteva luni, îmbrăcăminte şi rechizite. Şi urmează să se întoarcă cu un laptop pentru Gabriel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Moş Crăciun a ajuns deja la copiii din satele mai izolate din Munţii Apuseni