Antena Meniu Search
x

Video Moş Crăciun în costum de pandemie, vizită în secţia Covid-19 de la Institutul Marius Nasta

Călătoria lui Moş Crăciun a început deja. Iar azi a fost chiar în secţia COVID de la Institutul Marius Nasta. Costumaţia a fost una adecvată, în ton cu pandemia: combinezon, vizieră, mască şi mănuşi. Pentru câteva minute, pe chipurile bolnavilor au apărut zâmbete. Cum în saloane intră doar medicii, asistenţii şi infirmierele, pacienţii nu simţeau deloc că peste câteva zile va fi Crăciunul.

De Ema Schweninger la 22.12.2020, 23:10
Vezi și
  • Moş Crăciun a împărţit cadouri pentru pacienţi
  • Pacienţii care n-au putut să desfacă singuri cadourile, au fost ajutaţi

Ca nişte copii. Aşa s-au bucurat pacienţii pentru darurile primite.

Nici chiar moşul nu intră în spital după bunul plac. A avut de trecut un examen greu: echipatul corespunzător, strict supravegheat de o asistentă. Pantalonii şi haina au fost înlocuite cu un combinezon... roşu. Apoi masca, trei rânduri de mănuşi şi viziera. Iar barba a fost lipită cu leucoplast ca să stea deasupra măştii... Căciula specială i-a dat ceva bătăi de cap. 

Ema Schweninger, reporter Observator: De obicei, pe acest holuri trec doar medicii, asistentele şi infirmierele care îngrijesc pacienţii cu COVID-19 iar atmosfera este una apăsătoare. Astăzi, pentru câteva minute, în această secţie s-au auzit multe râsete pentru că la uşile saloanelor au bătut moş crăciun şi ajutoarele lui.

Moş Crăciun a împărţit cadouri pentru pacienţi

Un bărbat era internat de 15 zile. Astăzi s-a bucurat de două ori: când a intrat Moş Crăciun în salon şi când a aflat că mâine cel mai probabil va fi externat. 

Iar pacienţii care n-au putut să desfacă singuri cadourile, au fost ajutaţi.

În rolul moşului a intrat un asistent din secţie care tratează bolnavi de COVID 19 din primăvară. 

Ionuţ Ivan, asistent Moş Crăciun: Sunt şi eu entuziasmat să mă duc aşa şi fericit. Pacienţii au fost foarte entuziasmaţi. Le-am adus puţină bucurie.

La final, echipa medicală a tras linie: misiunea a fost una reuşită!

Nu au fost uitaţi nici copiii cu tuberculoză internaţi la Marius Nasta. 

Din cauza pandemiei, Moş Crăciun n-a mai venit la ei. Dar prichindeii s-au strâns în jurul bradului şi au cântat. Iar spiriduşii le-au adus daruri. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » Moş Crăciun în costum de pandemie, vizită în secţia Covid-19 de la Institutul Marius Nasta