Antena Meniu Search
x

NU îți mai pune COPILUL în pericol. De ce nu e bine să-i acoperi gura cu un FULAR. Și ADULȚII trebuie să ȘTIE!

Desigur, îți dorești ca bebelușul tău să fie protejat de frig, de vânt, de ger, când va fi cazul, dar nu-l infofoli excesiv, pentru că i-ai putea face mai mult rău decât bine

Desigur, îți dorești ca bebelușul tău să fie protejat de frig, de vânt, de ger, când va fi cazul, dar nu-l infofoli excesiv, pentru că i-ai putea face mai mult rău decât bine.

Conceptia gresita: afara este frig, iar aerul rece il poate imbolnavi, asa ca ii tragi fularul peste nasuc (sa nu-i inghete) si peste gurita (sa nu traga aer rece in piept).

De ce sa nu faci asa: Combinatia dintre aerul cald expirat de bebe si aerul rece de afara nu face altceva decat sa umezeasca fularul, iar aceasta umiditate este extrem de periculoasa.

In plus, obturarea nasucului obliga copilul sa respire pe gurita, asa incat copilul tau va inhala direct aer rece, care nu apuca sa fie incalzit de "filtrul" nazal.

Ce ar trebui sa faci

Bebelusii trebuie obisnuiti treptat cu aerul rece al iernii. De aceea, scoate-l la plimbare in jurul pranzului, cand aerul e mai cald si are mai multa putere sa incalzeasca. La inceput, nu stati mai mult de cateva minute, apoi mareste durata treptat, pana la o jumatate de ora - o ora, daca gerul nu e prea aspru.

Tine cont ca, cu cat ai tendinta sa fii mai hiperprotectiva, cu atat micutul va fi mai sensibil si mai susceptibil de a contracta diverse infectii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Inedit » NU îți mai pune COPILUL în pericol. De ce nu e bine să-i acoperi gura cu un FULAR. Și ADULȚII trebuie să ȘTIE!