Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O dovadă de iubire mai mare nici că s-ar putea: a ridicat un mini-Taj Mahal în memoria soţiei

Un pensionar indian a decis să construiască un monument dedicat soţiei sale, pe care a pierdut-o în urmă cu câţiva ani. Indianul şi-a iubit atât de mult soţia, încât a ridicat o replică a j Mahalului, pentru care şi-a cheltuit toate economiile.

de Redactia Observator

la 02.10.2015 , 12:46

Un pensionar indian a decis să construiască un monument dedicat soţiei sale, pe care a pierdut-o în urmă cu câţiva ani. Indianul şi-a iubit atât de mult soţia, încât a ridicat o replică a j Mahalului, pentru care şi-a cheltuit toate economiile. 

Asemenea împăratului Shah Jahan,  pensionarul indian a simţit nevoia să construiască din temelii un monument al iubirii. Rămas văduv în urmă cu câţiva ani, după o căsătorie de peste cinci decenii, Faizul Hasan Quadri nu ştia cum să-i arate femeii care i-a fost alături că îi va purta o iubire veşnică.

150.000 de euro pentru a construi un minipalat

Articolul continuă după reclamă

Fiind indian, a ales că construiască o replică a faimosului Taj Mahal, monument creat în secolul XVII de împăratul Shah Jahan în memoria celei de-a treia soţii. Construirea replicii a durat aproximativ trei ani şi l-a costat pe Faizul Hasan Quadri 151.000 de euro, aproape toată agoniseala lui de-o viaţă. Deşi mai mulţi indieni bogaţi, impresionaţi de povestea de dragoste, s-au oferit să-l ajute, bărbatul a refuzat orice fel de ajutor. Faizul a povestit că a început să lucreze la monument în urmă cu aproximativ trei ani. Pentru că soţia îşi iubea casa şi împrejurimile care o înconjurau, bărbatul a decis ca micul palat să fie plasat pe terenul său, aproape de locul unde şi-a îngropat soţia.

Construcţia ar fi fost finalizată mult mai repede, însă nu a dispus de la început de toţi banii necesari. Bărbatul în vârstă de 80 de ani speră că va mai apuca să planteze câţiva copaci în jurul monumentului şi să facă un mic lac în apropiere înainte să moară.

Extrem de discret, faizul a fost discret în legătură cu femeia pe care a iubit-o o viaţă, dar a precizat că a fost o adevărată zeiţă.

Adevăratul Taj Mahal, în patrimoniul mondial UNESCO

Taj Mahal este un monument în orașul Agra, India. A fost construit de împăratul Shah Jahan drept mausoleum pentru soția sa, Mumtaz Mahal. Clădirea a fost construită între 1630 și 1653. În 1983 Taj Mahal a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO și rămâne și până astăzi printre cele mai vizitate și faimoase monumente din lume.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Inedit » O dovadă de iubire mai mare nici că s-ar putea: a ridicat un mini-Taj Mahal în memoria soţiei