Antena Meniu Search
x

O reţetă DE POST pe care orice gospodină trebuie să o afle! Ciorba de burtă falsă, o alternativă excelentă la reţeta clasică

Fie că ţii post, fie că nu poţi să consumi carne din motive de sănătate ori că eşti ovo-lacto-vegetariana, avem o alternativă excelentă la reţeta clasică

Fie că ţii post, fie că nu poţi să consumi carne din motive de sănătate ori că eşti ovo-lacto-vegetariana, avem o alternativă excelentă la reţeta clasică

Ea seamănă uimitor de mult la gust cu ciorba de burtă clasică, aşa că te poţi răsfăţa din plin cu ea. Iată cum poţi să prepari o ciorbă de burtă falsă:

Ingrediente:

- 500 g de ciuperci pleurotus;

- un morcov;

- un sfert de ţelină;

- o rădăcină de pătrunjel;

- câţiva căţei de usturoi;

- 200 ml de smântână ori de iaurt gras;

- un gălbenuş de ou;

- sare;

- piper;

- ulei;

- 1-2 gogoşari muraţi (opţional).

Mod de preparare:

Pentru început, da pe razătoare morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel, după care căleşte legumele în puţin ulei timp de 5 minute. Adăugă peste ele aproximativ 2-2,5 litri de apă şi aşteaptă să dea în clocot. Între timp, taie ciupercile în fâşii pentru a crea aspectul de burtă. Adaugă şi ciupercile în ciorbă de legume. Presara sare şi piper, acoperă vasul cu un capac şi lasa preparatul la fiert aproximativ jumătate de oră.

După ce se fierb legumele, lasa la foc mic până adaugi treptat gălbenuşul amestecat cu smântână.  La final, adăugă usturoiul pişat şi, dacă vrei, câteva felii de gogoşari muraţi. Amestecă totul bine şi, după ce se mai răceşte puţin, serveşte ciorba de burtă falsă cu ardei iute. Poţi să adaugi şi oţet la servire pentru a semăna cât mai mult cu reţeta clasică de ciorbă de burtă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Inedit » O reţetă DE POST pe care orice gospodină trebuie să o afle! Ciorba de burtă falsă, o alternativă excelentă la reţeta clasică