Antena Meniu Search
x

O tavernă celebră din Grecia are arborat steagul României la intrare. Florin Piersic este un client al locului

Poveştile de succes se scriu în ani de muncă şi ambiţie. O dovedeşte o româncă din Grecia, care a devenit proprietara tavernei în care s-a angajat, la început, ca bucătar.

Vezi și

Poveştile de succes se scriu în ani de muncă şi ambiţie. O dovedeşte o româncă din Grecia, care a devenit proprietara tavernei în care s-a angajat, la început, ca bucătar. Localul din insula Skiathos serveşte mâncare grecească, dar are, acum, arborat steagul României la intrare. Tricolorul a atras români faimoşi.

Sosirea în Skiathos oferă o privelişte fără egal celor care merg în vacanţă pe insula din Marea Egee. Pe lângă farmecul plajelor, peste 1.000 de taverne îi ademenesc pe turişti. Iar într-una dintre ele, situată chiar în port, găsim o imagine familiară - steagul României.

Maria Capră, proprietara tavernei: "De şase ani de zile avem taverna. Ne străduim să facem mâncarea să fie bună, clienţii să se simtă bine la noi."

Maria Capră a lucrat în Germania, până să-şi urmeze soţul grec în Skiatos, în 2003. A învăţat ce înseamnă munca la tavernă mai întâi ca bucătar.

Apoi, proprietarul s-a pensionat şi i-a vândut afacerea. Din 2013, pe lângă tricolor, taverna are şi un linguroi uriaş la intrare, un simbol românesc care îi aminteşte Mariei că o afacere de succes se clădeşte cu multă muncă.

Maria Capră, proprietara tavernei: "Şase luni lucrăm 14 ore pe zi, 15 ore pe zi, din aprilie până în octombrie."

Peştele şi fructele de mare sunt specialităţile tavernei.

Reţetele nu sunt foarte complicate, ci se bazează pe calitatea ingredientelor şi pe aroma de grătar. Doradele sunt crestate şi condimentate în puncte cheie, înainte să fie rumenite. Totul este servit cu o garnitură de legume. 

Maria Capră, proprietara tavernei: "E normal dacă vii într-o ţară care e înconjurată de mare, e păcat să nu mănânci peşte şi fructe de mare. La noi se găsesc în fiecare zi proaspete."

O filosofie care a atras aici şi oaspeţi de seamă. Florin Piersic trece pragul tavernei ori de câte ori ajunge în Grecia.

Sezonul în Skiathos ţine până în octombrie, iar pregătirile pentru sezonul următor încep încă din februarie. Insula de 14 kilometri lungime se află la un zbor de o oră şi un sfert din Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » O tavernă celebră din Grecia are arborat steagul României la intrare. Florin Piersic este un client al locului