Un ou de Paște ilustrat artistic poate să coste şi câteva sute de lei
Paştele este o perioadă de belşug pentru cei care încondeiază ouă. După ce au muncit tot anul, meşterii populari încep în sfârşit să culeagă roadele. Preţurile pornesc de la 10 lei bucata şi pot ajunge până la câteva sute de lei, în cazul ouălor de struţ, la care se lucrează şi câteva zile.
Paştele este o perioadă de belşug pentru cei care încondeiază ouă. După ce au muncit tot anul, meşterii populari încep în sfârşit să culeagă roadele. Preţurile pornesc de la 10 lei bucata şi pot ajunge până la câteva sute de lei, în cazul ouălor de struţ, la care se lucrează şi câteva zile.
Paula Omania, un meşter popular, prezintă modul de lucru: "prima dată oul se degresează cu bicarbonat şi cu apă. Întâi îl împărţim cu centimetrul şi cu creionul".
Paula Omania a învăţat arta încondeierii în urmă cu aproape 25 de ani. Ceea ce început ca o pasiunea s-a transformat treptat într-un job full time. Acum, încondeiază sute de ouă pe an.
Oul de struţ încondeiat poate să ajungă la 500 de lei
Lucrează pe ouă de găină, gâscă şi raţă. Iar pe cele de struţ le transformă în adevărate opere de artă, pe care le vinde scump.
Adelina, mezina familiei, a preluat pasiunea mamei. A început să încondeieze ouă de la cinci ani.
Gina Ion lucrează cu seringa şi la muncă şi la încondeiat ouă
Tradiţia încondeierii a rămas vie şi în Bucureşti. Gina Ion, asistent medical de profesie, nu renunţă la seringă şi ac nici în timpul liber. Doar că acum, lucrează pe ouă.
De Paşte, estimează că va vinde câteva sute de ouă încondeiate. Preţurile încep de la 10 lei şi ajung la 220 de lei, în cazul ouălor de struţ.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰