Antena Meniu Search
x

(P) 2023: Top canapele în trend pentru sezonul următor

Te gândești să îți schimbi canapeaua și nu știi care sunt tendințele în materie de culoare și design? Chiar dacă nu există o rețetă general valabilă care să se plieze pe nevoile tuturor, anul 2023 vine cu o serie de noi trenduri în ceea ce privește designul interior, iar canapelele nu fac excepție. Ele sunt punctul central al oricărei locuințe, o oază de relaxare și refugiu, așa că alegerea unora piese de mobilier potrivite este deosebit de importantă

de Redactia Observator

la 28.12.2022, 15:42

Iată care sunt cele mai populare alegeri de canapele:

  • Canapele extensibile - perfecte în zilele când ai musafiri care rămân peste noapte sau pentru perioada sărbătorilor când aștepți familia în vizită și ai nevoie de spațiu în plus pentru dormit.
  • Canapele fixe - dacă ai un spațiu generos de umplut în living sau o locuință de dimensiuni mai mari, atunci poți alege o canapea solidă și generoasă.
  • Canapele Velvet - ideale pentru cei care își doresc să ofere un plus de eleganță și un aspect chic zonei de living.
  • Canapele de piele - pot fi piesa centrală a sufrageriei, integrându-se bine atât cu stilul tradițional, cât și cu ceva mai modern, contemporan.
  • Canapele office - dacă vrei să creezi un spațiu de lucru plăcut și productiv acasă la tine, alege o canapea simplă, tapițată cu stofă pe care o poți amplasa într-un colț al livingului.

Când vine vorba de nuanțele pieselor centrale de mobilier, specialiștii în design interior spun că trebuie să ne raportăm la schema de culori pe care o avem deja în locuință: tonurile pereților, parchetului, perdelelor, dar și ale decorațiunilor. Anul 2023 vine cu noi tendințe în materie de culoare, așa că dacă vrei să te adaptezi modei, alege una din variantele propuse de designeri:

  • Canapele albastre – Una dintre culorile care rămâne în topul preferințelor pentru designul interior în 2023 este albastrul. De la nuanțele deschise sau prăfuite, până la cobalt sau cerneală, albastrul poate fi considerat culoarea anului în amenajări interioare, fiind prima opțiune a designerilor de top.  Deși este o culoare clasică și deja foarte populară, inspiră încredere, putere, infinitate, seninătate și pace, emoții pe care cu toții ne-am dori să le regăsim acasă.
  • Canapele verzi – O culoare vie și naturală, verdele este recomandat de specialiștii în design interior mai ales persoanelor care se confruntă cu stări de anxietate. Asociată cu natura, viața, fertilitatea, speranța și creșterea, culoarea verde a canapelei va aduce o notă de prospețime încăperii, dar și o senzație de liniște pentru că, spun specialiștii, această nuanță are proprietăți uimitoare asupra stării de spirit.
  • Canapele muștarii – O nuanță caldă și energică, asociată cu pământul și soarele, muștariul este o culoare populară pentru canapele în 2023. Fiind cea mai vizibilă culoare a spectrului, galbenul inspiră optimism și bucurie, fiind ideal pentru o cameră de zi sau un birou, un salon, un cabinet. În combinație cu pernuțe decorative gri, alb, kaki sau maro, se potrivește perfect spațiilor clasice, în schimb ce asocierea cu nuanțe electrice, este ideală pentru casele moderne și vibrante.
  • Canapele Viva Magenta - Institutul Pantone a anunțat culoarea anului 2023: Viva Magenta. O nuanță vibrantă, bazată atât pe tonuri calde, cât și pe tonuri reci, magenta este descrisă ca un roșu exuberant care promovează bucuria de a trăi. Dacă îți place să fii în ton cu cele mai noi trenduri în materie de culoare, atunci o canapea magenta în zona de living îi va impresiona chiar și pe cei mai pretențioși musafiri.
  • Canapele în culori neutre – Potrivite în orice tip de decor, culorile neutre nu acaparează atenția de la mobilier sau decor, iar simbolul lor este strâns legat cu natură. Spre exemplu, canapelele în nuanțe de crem, maro macha, grej sau gri-verzui creează un spațiu simplu și liniștitor, potrivit tuturor stilurilor de design.

De multe ori este greu să găsești canapeaua care să se potrivească perfect cu dimensiunile camerei tale, așa că e important să cauți și variante personalizate, în funcție de nevoile și spațiul de care dispui. 

După ce ai ales culoarea favorită, ia în considerare și celelalte aspecte: spațiul de care dispui, scopul și funcționalitatea, materialul tapițeriei și designul locuinței. Alege canapele potrivite casei tale din portofoliul de produse: https://www.somproduct.ro/

Despre SomProduct

SomProduct este un brand cu tradiție în România, având o experiență de 14 ani în industria Home&Deco și un portofoliu de peste 90.000 de articole de la branduri de top autohtone și internaționale. Bazele companiei au fost puse în anul 2008, la Baia Mare, din dorința de a oferi oamenilor confort și inovație. Dacă atunci portofoliul de produse cuprindea doar cinci articole: trei saltele, o somieră și o canapea, astăzi clienții pot achiziționa mobilier și decorațiuni pentru întreaga locuință dintr-un singur loc: piese și seturi pentru dormitor, living, camera copiilor, birou, bucătărie, baie și hol, corpuri de iluminat, electrocasnice și obiecte pentru terasă și grădină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » (P) 2023: Top canapele în trend pentru sezonul următor