Antena Meniu Search
x

(P) 3 lucruri pe care le faci când conduci și îți pot afecta mașina

Condusul nu este o activitate tocmai ușoară indiferent de experiența pe care o ai deja la volan. Mai mult decât atât drumurile din România nu sunt tocmai unele dintre cele mai plăcute drumuri pe care să conduci având în vedere că există foarte multe gropi. Acest lucru poate să o ducă la o deteriorare automobilului tău.

de Redactia Observator

la 29.09.2022, 10:57

Evident că nu doar drumurile din România au un impact asupra autoturismului tău dar și felul în care alegi să îl întreții și să îl conduci. Atunci când îți faci toate verificările și schimburile la timp apelând la un service auto precum service AUTO VROM,  ai grijă ca mașina ta să fie întreținută atât interior cât și exterior și o și conduci foarte bine pentru a menaja, vei economisit bani pe termen lung.

Frânezi prea brusc

Unul dintre acele obiceiuri care îți pot deteriora mașina datorită faptului că nu anticipezi la timp ce se întâmplă în trafic este faptul că frânezi prea brusc. Acest lucru poate duce la o deteriorare a frânelor mult mai rapidă decât este normal și mai mult decât atât îți pot fi distruse discurile, plăcuțele sau furtunele de frână.

Mai mult decât atât acest lucru produce și un consum mai mare de combustibil. Atunci când încetinești din timp indiferent de situația din trafic în care te afli în cazul în care ai o scurgere de lichid și pierzi presiunea din conductele de frână Vei avea timp suficient să folosești frâna de mână sau cea de motor. 

O frânare prea bruscă nu pune în pericol doar mașina ci și pe tine și pe ceilalți participanți din trafic.

Așadar renunță la acest obicei și conduc cât mai prudent pentru a te bucura de o experiență bună în timpul condusului, de siguranță dar și de mașina ta pe termen lung.

Apeși ambreiajul la semafor

Există foarte mult șoferi care obișnuiesc să țină ambreiajul apăsat pentru a aștepta culoarea verde de la semafor. Acest lucru nu este unul tocmai plăcut și nici comod să stai secunde în șir de așteptare cu pedala apăsată.

Mai mult decât atât făcând acest lucru puse spre mătur discul și placa de ambreiaj iar în cazul în care pedală nu este bine călcată riști să faci un contact imperfect între disc și volantă care va duce, în timp la dispariția suprafeței de frecare.

Cu toate că ai oroare de șoferii care te claxonează imediat după ce semaforul s a făcut verde și tu nu ai plecat de pe loc evită să o ții ambreiajul apăsat atunci când stai la semafor.

Folosești doar frâna de picior în pantă

Una dintre metodele cele mai sigure de a-ți distruge frânele este să cobori o pantă sau în drum plin de serpentine folosindu-te doar de frână de picior și nu și de cea de motor. În momentul în care cobori un astfel de drum mașina tinde să prindă viteză și să aibă o greutate mult mai mare decât în cazul în care conduci în linie dreaptă. Iar acest lucru este resimțit mult mai puternic atunci când frânezi.

Astfel că frânele tale se pot încinge și dacă continui să faci acest lucru vei putea rămâne fără frâne.

Așadar folosește te pe drumurile în pantă de frână de motor pentru a te asigura că mașina ta este în stare de funcționare foarte bună și tu ești în siguranță oriunde vei călători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » (P) 3 lucruri pe care le faci când conduci și îți pot afecta mașina