Antena Meniu Search
x

(P) Piese vestimentare ce nu ar trebui să îți lipsească din garderobă

Tendințele în modă sunt mereu palpitante atunci când experimentezi cu ele, deoarece nu știi niciodată ce va fi popular în sezonul următor. Totul constă în a te lăsa purtată de valul fashionului și găsirea combinației perfecte pentru completarea stilului tău personal.

de Redactia Observator

la 13.05.2022, 12:38

- Freepik

Aproape toată lumea cunoaște elementele fundamentale ale unei ținute clasice, de succes, dar, așa cum te-ai putea aștepta, toți suntem diferiți prin natură și toți ne dorim să fim unici și să selectăm haine și stiluri care sunt potrivite atât personalității noastre, cât și situației sociale la care luăm parte.

Moda este o modalitate de a ne exprima și mulți ar spune că entuziasmul de a cumpăra haine noi, de a combina, de a asorta și de a recrea tendințele actuale reprezintă unul dintre cele mai plăcute aspecte ale a fi stilat. Desigur, există o latură psihologică a întregii industrii, care se referă la dezvoltarea încrederii în sine și a ochiului creativ, dar, la sfârșitul zilei, probabil ești și tu de părere că totul este despre distracție și experiment.

Dacă îți petreci viața în societate și îți place să interacționezi cu oameni în diferite contexte, posibil că ți-ai creat un stil personal pe care vrei să-l dezvolți în continuare. Nu ești sigură cum să adaugi o notă finală ținutei tale sau crezi că îți lipsește acel ceva din outfitul tău? Atunci aruncă o privire la aceste articole care sunt vitale în garderoba ta, în funcție de stilul pe care îl abordezi:

Stilul urban

Streewear-ul nu este doar un trend vestimentar; pentru mulți este un stil de viață. În anii ‘90, acesta era o mișcare culturală ce își dorea să fie împotriva curentelor în materie de fashion de la acea vreme. Astăzi, mulți sunt de părere că îmbină confortul cu nonconformismul împotriva practicilor de pe podiumurile de modă.

Orice însemnătate ar avea acest stil, dacă ai decis să îl folosești cât mai des posibil, atunci probabil te întrebi care sunt componentele de bază cu ajutorul cărora să îți construiești un outfit streetwear. Stilul urban se inspiră din moda masculină (sau androgină), așa că nu-ți fie teamă să optezi pentru piese vestimentare mai largi, precum un hanorac Superdry și o jachetă New Era. Pantalonii cargo sunt și ei la mare căutare în acest sezon, deoarece trendul anului 2022 este cel de reinventare a stilului anilor 1990 și 2000, așa că asigură-te că nici aceștia nu lipsesc din dulapul tău.

Stilul streetwear nu ar fi complet fără o pereche de Vans Old Skool în picioare. Încălțămintea în acest trend este cea mai importantă componentă, deci e de preferat să investești într-o pereche cât mai calitativă și versatilă, ca să o poți purta cu majoritatea hainelor tale. Finisează-ți lookul cu o pălărie tip bucket și o borsetă monocromă, pentru utilitate.

Stilul casual

Ai în plan să faci o plimbare prin parc sau să mergi la o întâlnire relaxată la restaurantul tău preferat din centrul orașului? Dacă vrei să te simți confortabilă într-o ținută bine pusă la punct, stilul casual este cel mai potrivit. Este una dintre cele mai adaptabile și populare tendințe din zilele noastre, dar, pentru că suntem cu toții unici și ne îmbrăcăm diferit, ai putea avea câteva îndoieli cu privire la fundamentele unui astfel de stil.

Dacă vrei să-ți construiești un outfit casual comod și la modă, este vital să ai în dulap câteva tricouri simple care pot fi asortate cu ușurință cu blugi albaștri sau negri sau cu o fustă din bumbac. Dacă vrei să mergi pe un look casual-elegant, încearcă o pereche de cizme cu toc, în caz contrar, optează pentru adidași sau sandale. Dacă mergi la o plimbare în parc, asortează-ți lookul cu o poșetă din piele sau un rucsac. Nu uita de accesorii precum cercei, brățări și coliere, dar nu exagera cu ele. Dacă porți cercei, asortează-i cu un inel, iar, dacă porți un colier, combină-l cu o brățară.

Stilul punk

Stilul punk există de ceva vreme și a fost promovat pe scară largă de industria muzicii rock.

Deși s-ar putea să nu fii cea mai rebelă persoană din lume, dar îți place muzica rock și creativitatea acestei tendințe, o jachetă de piele nu ar trebui să lipsească din garderobă. Este un articol obligatoriu care nu se va demoda niciodată. Poți să experimentezi cât vrei cu ținutele tale de acum înainte pentru că nu există limite, dacă pierdem din vedere contextul social. Poți fi casual punk și să combini jacheta cu un tricou și blugi din piele negri sau să adopți stilul punk elegant și să porți rochii mulate. Cizmele și ghetele sunt un must-have pentru acest look. Paleta de culori este simplă: negru sau tonuri închise și reci, precum albastru, violet sau verde intens. Nu uita de accesorii, cum ar fi curele din piele cu ținte, cercei de argint și celebrele inele cu cranii.

Indiferent de stilul vestimentar pe care îl alegi, asigură-te că te simți confortabilă în ținuta aleasă, înainte să ieși în oraș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » (P) Piese vestimentare ce nu ar trebui să îți lipsească din garderobă