Antena Meniu Search
x

Pe pariu că nu știai asta! Nici nu îți imaginezi câte feluri de BRÂNZĂ există! Una datează din Evul Mediu!

Românilor le place brânza de văcuță sau de oaie. Însă, brânzeturile franțuzești sunt cele mai rafinate din lume! Există apriximativ 450 de sortimente distincte, organizate în opt categorii!

 Românilor le place brânza de văcuță sau de oaie. Însă, brânzeturile franțuzești sunt cele mai rafinate din lume! Există apriximativ 450 de sortimente distincte, organizate în opt categorii!

Camembert este una dintre cele mai cunoscute feluri de brânză. Are crusta de mucegai și pasta moale, formă rotundă, culoare albă și este preparată din lapte de vacă. Trebuie servită șa temperatura camerei.

Brie de Meaux este preparată cu calpte integral, crud, de vacă și seamănă izbitor de mult cu Camembert. Se produce în regimea Brie, în special în orașul Meaux, al cărui nume îl poartă.

Boursin este cremoasă, iar în compoziția ei intră smântână, verdețuri, ustoroi sau piper. A fost creată de Francois Boursin, în 1957.

Roquefortul este preparată din lapte de oaie, cu pastă de mucegai. Se produce în sudul Franței și, în special, în comuna Roquefort-sur-Soulzon. Are un gust fin, iar parfumul ei este special. Se distinge printr-un miez cremos și bine înghegat.

Chevre este brânza de capră care se găsește pe primul loc în topul celor mai bune brânzeturi, preferate de francezi. Sortimentul Picandou și casicul Crottin aromatizat cu coacăze pot fi consumate și de persoanele cu intoleranță la lactoză pentru că este foarte fermentată!

Livarot este brânza din lapte de vacă cu pastă moale și coajă spălată. Se produce în Normandia. A fost produsă pentru prima dată în Evul Mediu.

FOTO CREDIT

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Inedit » Pe pariu că nu știai asta! Nici nu îți imaginezi câte feluri de BRÂNZĂ există! Una datează din Evul Mediu!