Antena Meniu Search
x

Video Peisaj de sărbătoare în Târgu Jiu: Au fost montați brazi decorativi, lângă palmieri

Brazi împodobiți lângă palmieri. E decorul pe care îl întâlnim în așteptarea sărbătorilor de iarnă, la Târgu Jiu. Piațeta din centrul orașului a fost pregătită pentru Crăciun, dar au fost păstrate şi plantele exotice. Locuitorii sunt mulţumiţi că, la ei în oraş, iarna și vara s-au întâlnit în noiembrie.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 08.11.2020, 23:15

Vezi și
  • Localnicii sunt încântaţi de combinația inedită
  • Edilii spun că înainte să cadă primii fulgi de nea, palmierii vor fi duşi în sere

Nu e o destinaţie tropicală, iar în termometre nu sunt mai mult de 5 grade. Dar pe esplanada din Târgu Jiului palmierii şi brazii "cresc" în acelaşi loc.

Diana Speretoiu – reporter Observator: Decorul de Crăciun din centrul orașului îți lasă impresia că aici iarna chiar e ca vara. Astfel că, lângă palmierii exotici, au apărut, de curând, în așteptarea sărbătorilor de iarnă brăduții ornamentali.

Localnicii sunt chiar încântaţi.

Tânără: Decorul de Târgu Jiu, nemaiîntâlnit în altă parte

Reporter: Palmierii, lângă brăduții ornamentali, la ce vă duc cu gândul?

Tânără: La cald. La ceva frumos, cald, cu soare mult.

Tânăr: Chiar te duce cu gândul la Hawai. Și chiar sunt surprins că rezistă la temperaturile astea scăzute care sunt acum.

Bărbat: Încearcă să ne aducă un pic din fiecare zonă a globului, să ne aducă un pic și din peisajul mediteranean, un pic și din tradiționalul nostru

Edilii spun că înainte să cadă primii fulgi de nea, palmierii vor fi duşi în sere.

Marcel Romanescu – primar Târgu Jiu: Acolo vor rămâne pe toată perioada de iarnă, urmând ca, de la 1 martie, să fie readuși în zona centrală.

Decorațiunile de sărbători care împodobesc oraşul au fost închiriate și au costat 25 de mii de euro. Tot aici va străluci şi cel mai scump brad din România, de peste 100 de mii de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vi s-a întâmplat să vă împrumutaţi pentru a merge în concediu?
Observator » Inedit » Peisaj de sărbătoare în Târgu Jiu: Au fost montați brazi decorativi, lângă palmieri