Prepară cea mai bună TURTĂ DULCE după reţeta SANDEI MARIN
Turta dulce este una dintre reţetele preferate ale românilor, mai ales în această perioadă. Este desertul potrivit pentru o cană cu ceai fierbinte, într-o zi friguroasă pe care o petreci acasă alături de cei dragi
![](https://img.observatornews.ro/0/2015/12/27/170174/1451215580463ca115.webp?w=430&f=2&v=2)
Turta dulce este una dintre reţetele preferate ale românilor, mai ales în această perioadă. Este desertul potrivit pentru o cană cu ceai fierbinte, într-o zi friguroasă pe care o petreci acasă alături de cei dragi
Reţeta de mai jos este luată din cartea de bucate a Sandei Marin, doamna bucătăriei româneşti.
Ingrediente: 350 g miere, 350 g făină, 3 ouă, 3 linguri zahăr, 1/2 linguriţă bicarbonat, un vârf de linguriţă de scorţişoară, un vârf de linguriţă de cuişoare, 1 lingură rom, 1 lingură ulei, 3/4 pahar de nuci, unt sau ulei pentru uns tava
- Un cuplu din UK a zburat până în Italia pentru o zi, fiindcă o ieşire în Londra ar fi costat de trei ori mai mult
- "Nu mă mâncase". Mărturia tânărului care a fost înghiţit de o balenă în apele din Chile. Cum a scăpat cu...
- Beatrice câştigă mii de euro, purtându-le de grijă petrecăreţilor din Milano. Cum a ajuns să fie cunoscută
- Un Golden Retriever, remediul pentru frica de zbor pe aeroportul din Skopje. Dino calmează pasagerii înainte de...
- Lassie a fugit de acasă de Crăciun, speriată de petarde. Căţeluşa a fost găsită după aproape două luni de...
Preparare: Se pune mierea în vasul în care se va pregăti compoziţia şi se amestecă pe marginea maşinii până se moaie. Se dă la o parte, se pune zahărul, făina cernută, câte puţin odată. şi după ce s-a mai răcorit, ouăle întregi, pe rând. Se freacă totul bine, se mai adaugă bicarbonatul proaspăt cernut, apoi cuişoare şi scorţişoara pisată, rom, ulei şi nuci curăţite, nesfărâmate.
Se unge o tavă cu unt, se toarnă compoziţia, se pun deasupra bucăţi de nucă şi se coace la foc potrivit.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰