Reţeta celui mai delicios gulaş, la Festivalul Hunedoara Gastronomică
Am aflat reţeta celui mai delicios gulaş. Şi am ajuns tocmai în Hunedoara, pentru asta, atraşi de mirosul mâncării făcute după tradiţie La ceaun, cu foc de lemne.
Am aflat reţeta celui mai delicios gulaş. Şi am ajuns tocmai în Hunedoara, pentru asta, atraşi de mirosul mâncării făcute după tradiţie La ceaun, cu foc de lemne. Aflat la prima ediţie, festivalul Hunedoara Gastronomică a avut mare succes.
Zeci de ceaune au clocotit astăzi la festivalul din micul sat Cristur, de lângă Deva. Fiecare bucătar a venit cu reţeta lui, aşa că fiecare porţie a avut un gust unic.
Câte ceaune, atâtea gusturi. Toate au însă în comun câteva ingrediente.
Aroma a atras sute de localnici şi turişti, iar porţiile s-au termiat cât ai spune Gulaş.
- Un cuplu din UK a zburat până în Italia pentru o zi, fiindcă o ieşire în Londra ar fi costat de trei ori mai mult
- "Nu mă mâncase". Mărturia tânărului care a fost înghiţit de o balenă în apele din Chile. Cum a scăpat cu...
- Beatrice câştigă mii de euro, purtându-le de grijă petrecăreţilor din Milano. Cum a ajuns să fie cunoscută
- Un Golden Retriever, remediul pentru frica de zbor pe aeroportul din Skopje. Dino calmează pasagerii înainte de...
- Lassie a fugit de acasă de Crăciun, speriată de petarde. Căţeluşa a fost găsită după aproape două luni de...
Este prima ediţie organizată de autorităţile din Hunedoara printr-o finanţare europeană, în numele tradiţiei.
Călin Marian, organizatorul festivalului: "Tot ce vedeti aici va transpune intr+o carte de bucate si retete traditionale, incercam sa constientizam lumea ca avem mancaruri bune si in primul rand mancaruri sanatoase pt copiii nostri."
Următorul festival va fi organizat în apropierea Crăciunului.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰